Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z internetem Qled

(Temat utworzony: 25-09-2020 08:46 PM)
1303 Wyświetlenia
Andreas851
Journeyman
Opcje

Witam serdecznie.Pisze poniewaz jak w temacie mam problem z polaczeniem internetowym z mim samsungiem GQ55Q82RGTXZG  .Jest wersja europejska na Niemcy dlatego q82r.wersja oprogramowania 1361.0

Problem tkwi w połączeniu neta przez wifi,czasem rozłącza mi internet a po chwili znow jest.Aplikacje na tv to Netflix ,YouTub oraz smartIPTV.Na kablu LAN czasem sie wiesza lub po wyłączeniu tv na noc ,rano po włączeniu aplikacji np netflix buforuje do 25% i się zatrzymuje.Kabel lan cat7,rutery wymieniłem już 3 teraz posiadam 4 jest to Fritz!Box 6591.Rutety były wymieniane po próbie naprawy tv który posiadałem przed tym obecnym,był to q70r. 2razy serwis z samsunga i wymiana płyty głównej po 2 dniach to samo.Tv odesłałem i kupiłem drugi obecny q82r. Ustawiealem serwer DNS 8.8.8.8 nie pomogło.Dodam ich inne sprzęty xbox,evobox z Polsatu oraz starszy model tv samsung UE55MU6179U działają bez zarzutu na kablu z obecnego rutera. Łączyłem się z samsungiem zdalnie i nie znaleźli żadnych błędów na tv zrobiony reset pomogło na chwile.

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc doradzić lub cosik pozdrawiam.

17 Odpowiedzi
Andreas851
Journeyman
Opcje

Dzieki za linka tylko mi się nie przyda mieszkam za granica 😬

Piszę na Pl forum bo na niemieckim nikt nie ma pojęcia  

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na Niemieckim forum jest temat związany z Fritzbox.

0 Like
Andreas851
Journeyman
Opcje

Witam.

Sytuacja wygląda tak,wczoraj odlaczylem wszystkie sprzęty od internetu zostawiając tv.Z rana po włączeniu tv ktory jest podlaczony kablem lan zadziałało ok.Poczekam do jutra jesli sytuacja bedzie taka sama jutro to co to oznacza?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Andreas851  Może być konflikt adresów IP.

0 Like
Andreas851
Journeyman
Opcje

Ok.

Jak sobie z tym poradzić?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Andreas851  Nie wiem, jak masz połączony router od dostawcy internetu, ale wpisz sobie w Google "dhcp router Fritzbox"

0 Like
Andreas851
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich 

Chciałem się podzielić informacja iż aktualizacja systemu pomogła,która pobrałem ze strony samsunga na usb.Poniewaz nie jest jeszcze dostępna dla wszystkich tv automatycznie.Jak narazie przez około 2 tygodnie tv działa nawet na kablu lan po włączeniu rano nie musze zaczynać od restartu prądowego.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Andreas851  Nie napisałeś, czy wersja 1371, czy 1372 ?

0 Like