Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z hdmi neo qled qn85a

(Temat utworzony: 10-02-2022 12:41 PM)
755 Wyświetlenia
Radoslaw67
Explorer
Opcje
Witam mam podpięte xbox series x pod hdmi 4 i podczas diagnostyki hdmi telewizor zaleca wymiane kabla na lepszy,oczywiście jest to oryginalny kabel który obsługuje hdmi 2.1 a konsola pokazuje że jest wszystko ok.moge grać 4k 120hz,pozostałe porty pokazują że kabel jest ok.ale też konsola pokazuje że moge również grać na 4k 120hz,z tego co wiem to port hdmi 4 jest 2.1 a konsola pokazuje na wszystkich portach hdmi tak samo czyli można grać na 4k 120hz

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radoslaw67  Proponuje aby serwis sprawdził twój TV. Pamiętasz swój ostatni temat?

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/qn85a-problem-z-trybem-gra/m-p/4621571#M28695

Radoslaw67
Explorer
Opcje
Tak.teraz pojawił się nowy problem z hdmi,sprawa jest zgłoszona,chcą przeprowadzić zdalny reset,lecz miesiąc temu był już taki przeprowadzony i nic to nie dało
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radoslaw67  Taki reset możesz wykonać sam  i zapoznaj się z Ważne.

Jak dla mnie jest coś nie tak z TV.

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.

Radoslaw67
Explorer
Opcje
Ok.spróbuje,ale moim zdaniem jest coś nie tak z procesorem,tv jest po prostu do wymiany
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radoslaw67  Serwis może wymienić TV po trzech naprawach lub braku części.

Radoslaw67
Explorer
Opcje
Dzięki za info
0 Like
Rozwiązanie
Radoslaw67
Explorer
Opcje
Jakiś czas temu pisałem o problemie z telewizorem qn85a,a dokładniej z ze źródłem hdmi I trybem gry,chodziło o to że podczas przełączania z hdmi 4 na telewizje naziemną matryca pozostawała czarna,brak obrazu był tylko dźwięk,zgłośiłem bezpośrednio problem do samsunga,był robiony zdalny reset i nic nie pomogło,a więc pojawił się miły pan serwisant,stwierdził wymiane płyty głównej,ale dalej to samo,przy następnej wizycie była wymiana sterownika podświetlania i zasilacz,I to było to,telewizor teraz działa jak należy,dziękuję firmie Samsung za szybkie usunięcie usterki i Panu od serwisu.Pozdrawiam
0 Like
Szyman1
First Poster
Opcje

Czy kiedy ekran powracał do normalnego to pokazywała się ikonka ładowania, czy po prostu pojawią się normalny ekran? Ta wiedza pozwoli mi sprawdzić czy mój problem może dotyczyć tego samego. 

0 Like