Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE65QN85D ustawienia ,tryby obrazu itp

(Temat utworzony: 20-12-2024 07:05 PM)
1205 Wyświetlenia
Kazik581
Apprentice
Opcje

Witam chciałbym pobawić się kolorami i generalnie ustawieniami obrazu w tym TV, podłączony jest dekoder nc+, jakoś obrazu niepowala na kolana, w ustawieniach wybieram więc tryb ekspercki gdzie wydawało mi się będę mógł szczegółowo "dopieścić" obraz, tymczasem połowa funkcji jest zablokowana, tryb obrazu film wyłaczony po naciśnięciu wyskakuje że jest niedostępny, oco chodzi?

1000096353.jpg

1000096350.jpg

0 Like
11 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Witam, te funkcje będą dostępne jedynie przy wyświetlaniu obrazu prosto z telewizora.
Kazik581
Apprentice
Opcje

Przepraszam ale jestem człowiekiem starej daty, co to znaczy "przy wyświetlaniu obrazu prosto z telewizora"?

0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
To znaczy że źródłem obrazu będzie telwizor. Czyli np. odtwarzanie filmów z internetu bezpośrednio przez aplikacje na telewizorze lub podłączenie kabla antenowego do telewizora i oglądania telewizji. Przez to że dekoder jest podłączony przez hdmi, traci się dużo funkcji obrazu.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hm, u mnie w starszym modelu, na dekoderze NC+ przez HDMI ma dużo więcej opcji. Prawie wszystkie.
Kazik581
Apprentice
Opcje

Jaki to dekoder? mój to dualbox 4k ...ale to dla mnie i tak jest niezrozumiałe, czyli to że te opcje są w tej chwili zablokowane to wina dekodera czy telewizora? Zamówię gościa do kalibracji i co on wtedy zrobi jak nie będzie mógł nawet kolorów dobrze ustawić, a właśnie na tym mi zależy przecież 90procent ogladania tv to w moim przypadku aktualnie nc+, reszta netflix i yt.

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja mam UltraBox+, tylko starszy TV. Mam też dekoder z Orange i tv z 2023 i tam jest jak u mnie, czyli prawie wszystkie opcje.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Kazik581
Apprentice
Opcje

Nie zagłębiałem się aż tak w instrukcję,fakt mój błąd. Będę jutro w domu,to dam znać czy można od tak wyłączyć ten tryb inteligentny, co do kalibracji to w wieku 58lat jedynie co mogę to wrzucić do translatora żeby mi tekst przetłumaczył😏 Pozdrawiam 

0 Like