Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aplikacją WP PILOT na Samsung QE55Q77TAT

(Temat utworzony: 30-08-2021 05:47 PM)
3142 Wyświetlenia
wlodarek1
Pioneer
Opcje

Posiadam taki model tv jak napisałem w tytule posta .

Zainstalowałem na nim aplikację WP PILOT ,  zalogowałem się do niej poprzez facebooka .

Ale ta aplikacja działa na moim tv źle ; po wybraniu kanału tv  na środku ekranu kręci się  niebieskie kółko ,

tak jakby telewizor chciał wyświetlić obraz , ale nie może go załadować .

Czasem po kilku sekundach pojawia się prawidłowy obraz  , ale czasem tylko co kilka sekund wyświetla

pojedyńcze klatki obrazu , taki jakby pokaz slajdów . Dla porównania ; filmiki na aplikacji Youtube

ładują się sprawnie i szybko . Mam internet ''do 20 mega '' . Neostrada .

Router to Funbox2 od orange . TV jest jedynym urządzeniem ciągnącym internet gdy patrzę na tv .

Zmiana pasma wifi z 2,4 na 5 GHZ nie poprawia sytuacji .

Może jest tu ktoś , kto korzysta z pakietu telewizyjnego WP PILOT i wie jaka jest przyczyna długiego buforowania 

szczególnie na kanałach sportowych Eleven . Z góry dzięki za porady

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
evao09
Pathfinder
Opcje
Zrobione, nadal nie działa.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
W takim razie problem może być samą aktualizacją i pozostaje w takim razie kontaktować się z deweloperem aplikacji lub czekać na nie aktualizacje

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@evao09  Zanim założysz nowy temat warto przeszukać zawartość forum czy nie było podobnego tematu forum? Skoro działają inne aplikacje wiec wygląda na problem z aplikacja jak już wspominał kolega @PrzemekM .

Masz tu poniżej kontakt do WP Pilot.

https://pilot.wp.pl/pomoc/kontakt

evao09
Pathfinder
Opcje
Też o tym myślałem wczoraj o kontakcie, ale pomyślałem żeby napisać tu może to wina tv, ale dziękuję za chęć pomocy @PrzemekM
0 Like
evao09
Pathfinder
Opcje
DZIALA!! nawet nie pisałem do wp. Dziś kupiłem karte do internetu PLAY'a i zaczęło działać, zawsze mowia żeby sprawdzić inna karte jak coś na tel nie działa to postanowiłem że zobaczę może zadziała i na telewizorze i DZIALA
Agolak
Apprentice
Opcje

Jak w temacie. Mam problem ze wszystkimi funkcjami wp pilot. Po kontakcie z bokiem wp pilot stwierdzili żebym odinstalowała aplikacje i zainstalowała od nowa bo mam niezgodną/nieaktualą wersję. Ale jedyną wersją jaką mogę zainstalować na tv to ta która jest obecnie w dziale z aplikacjami i która nie ma wszystkich funkcji. Jak w inny sposób zainstalować najnowszą wersję WP pilota na TV? Model to UE50MU6172

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Agolak  To developer aplikacji musi udostępnić nowszą wersję czyli wp.pilot a nie Samsung.

Agolak
Apprentice
Opcje

Czyli dalej muszę walczyć z wp pilot i dalej będą mi kazali odinstalować i zainstalować od nowa 🤦 Dzięki za odpowiedź.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Agolak  Nie wiem jaką masz wersje z poziomu Smart Hub ale u mnie na nowszym modelu jest wersja 2.5.0  a z poziomu aplikacji nie sprawdzę bo nie używam.