Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem moduł Vectra

(Temat utworzony: 01-03-2019 02:17 PM)
7716 Wyświetlenia
aliali77
Student
Opcje

Witam mam model telewizora 43nu7192 w specyfikacji jest napisane że ma gniazdo CI 1.4. Dziś włożyłem moduł vectry i niestety jest komunikat że ta werscja modułu jest niekompatybilna moduł vectry to CI+ 1.3 czy jest jakieś rozwiazanie tego problemu. Z tego co wiem wszystkie platformy vectra, upc , polsat i nc+ mają moduły 1.3 

18 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Piotrek872  Taki komunikat powinien zniknąć po pewnym czasie a co do aktywacji to nie znalazłem nic na ich stronie. Chyba pozostaje Ci wycieczka do punktu obsługi klienta Vectry. Dziwna jest ta firma kiedyś zrobili u mnie instalacje w bloku i do dziś twierdzą że nic nie robili a mam zdjęcia z inforacja plus położoną instalacją. 

0 Like
Piotrek872
Student
Opcje

Dzięki za info . Co do firmy tez mam pewne wątpliwości ale co zrobić ...

0 Like
biggtomek
First Poster
Opcje
Witam mam ten sam problem. Model tv UE55RU7102K z 2019 ver. oprogramowania 1315 a mimo to nie chce współgrać z modułem Ci. Instalator z Vectry twierdzi ze to wina tv i nic nie poradzi. Zamiast modułu zainstalowal zwykly dekoder hd bo podobno wina po mojej stronie jest.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@biggtomek  Ach ta Vectra żaden problem po stronie twojego TV czy też softu. 

0 Like
Members_ac0CdFh
Apprentice
Opcje

Zamierzam zakupić telewizor QE43Q67BAU z opisu wynika że ten telewizor ma moduł C+1.4. Czytałem na tym forum że komuś nie zadziałała karta Vectry. Czy może być jakaś różnica w telewizorach Samsung pomiędzy jednym modułem C+1.4  a drugim o takim samym oznaczeniu C+1.4? Pytam dlatego że od 2019 roku mam telewizor samsunga który ma C+1.4 i karta działa bez problemu

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Members_ac0CdFh 

Standard CI 1.4 w TV jest kompatybilny wstecz z wersją 1.3, jednak samo oprogramowanie w module często zawiera parametry specyficzne dla konfiguracji sieci kablowej operatora, dlatego starszy moduł czasami nie działa. 

Zapytaj po prostu dostawcę, czy może ci wymienić moduł na 1.4.

Members_ac0CdFh
Apprentice
Opcje

Telewizor 67q kupiony. Wersja Ci 1.4 taka sama jak w drugim telewizorze z 2019 roku. Na tym z 2019 karta vectry działa bez problemu. Na tym nowym pomimo takiego same Ci 1.4 błąd współpracy. Pewnie będzie potrzebny dekoder ale warto telewizor super!!!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_ac0CdFh  Wrzuć zdjęcia jak wygląda  ten błąd?

Members_ac0CdFh
Apprentice
Opcje

Problem rozwiązany. Miałem w domu dwa moduły Vectry jeden pracował na ci+ver1.3 a drugi na telewizorze Samsunga z 2019 roku z modułem ci 1.4. Vectra posiada dwa moduły jeden starszego typu a drugi z diodą. Wymiana na moduł z diodą rozwiązała problem.