Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Połączenie tv KU 6000 z sounbarem JBL bar 5.1

(Temat utworzony: 31-03-2020 02:51 PM)
1070 Wyświetlenia
Michaello
First Poster
Opcje

Witajcie. Mam pewien problem z dzwiekiem na soundbarze. Od zawsze sprzęt połączony za pomocą hdmi arc. Wszystko działało dopóki nie wyjechaliśmy na dwa tygodnie. Po powrocie brak dźwięku. Sam sounbar po BT z tel dziala, wziąłem podpiąłem pod inny tv także jest ok. Podpinam pod Samsunga tj zawsze, ziemniam w opcjach dzwieku na hdmi (anynet +) myyyyśli.. zmienia pod hdmi ale nie ma dźwięku. Sterowanie głośnoscią takze nie działa. Tv widzi, że jest coś podpięte po arc. Gdy wypne kabelki znika opcja hdmi. Gdzie jeszcze szukac przyczyny bo serwis Samsunga mówi: podepnij po innym złączu - szkoda wkladać ręce w tv po gwarancji 😕  Chyba słaby fachowiec.....

0 Like
18 Odpowiedzi
CzarekSz
Pioneer
Opcje

Jeżeli występuje problem z podłączeniem sprzętu po HDMI, możliwe, że system ma jakiś błąd, który to powoduje. Warto w tej sytuacji wykonać reset telewizora do ustawień fabrycznych. Można go wykonać wchodząc w Ustawienia-> Pomoc techniczna-> Diagnotyka-> Resetuj. Po resecie będziesz musiał ponownie skonfigurować TV.

Wcześniej upewnij się (wchodząc w Ustawienia-> Pomoc techniczna-> Aktualizacja), czy Twój TV posiada najnowszą wersję systemu (1242.0). Jeżeli masz poprzednią wersję, zaktualizuj oprogramowanie. Mogą Ci w tym pomóc poniższe instrukcje:

https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/Aktualizacja-oprogramowania-przez-USB/... 

0 Like
Michaello
First Poster
Opcje
Witam. Już od jakiegoś czasu mamy problem z wyżej wymienionym tv i soundbarem. Na początku myślałem, ze problem tkwi w kablu ale niestety sie to nie sprawdzilo. Soundbar mamy połączony z tv po arc. Dodatkowo dekoder oraz konsolę. Niewiem od czego to zalezy ale jak wypnę hdmi dekodera jest ok. Jezeli wszystko razem powpinane to zalaczajac tv soundbar sie tez zalacza ale nie mozna regulowac glosu. Wylaczam tv soundbar dziala... o co w tym wszystkim chodzi? Bywa tez tak ze to i to zalaczone a glos reguluje sie na tv zamiast soundbarze....
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Na początku proponuję Panu zrobic reset soundbara. Reset robimy trzymając przez 10sekund Power i wybór funkcji.Screenshot_20231026-095729_Samsung Notes.jpg
Michaello
First Poster
Opcje
Zrobić ten reset na wyłączonym telewizorze i soundbarze? Zaraz wypróbuje... kable powpinać wszystkie?
0 Like
Michaello
First Poster
Opcje
Niestety po naciśnięciu nic sie nie pokazuje...
0 Like
Michaello
First Poster
Opcje
Ok udało się zresetować. Ale doszedłem do tego, że nawet zamieniajac kable... problem pojawia sie jak podepnę dekoder... może zle podlaczony z tylu jest ale to chyba bezsensu?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michaello  Jaki masz dokładny model dekodera marka/model?

Ale widzę że masz problem od ponad 3 lat

0 Like
Michaello
First Poster
Opcje
Dekoder nc+ 20231026_180236_1000009708_1698336158.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michaello  To co podałeś to jakiś dysk do dekodera a nie dekoder?

0 Like