23-09-2020 12:47 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Report Inappropriate Content
Hej,
Czy moglby ktos pomoc i powiedziec, czy jest mozliwosc sparowania pilota smarta TV z modelu Q70 z dekoderem Horizon UPC 7002KLG?
Niestety poki co mi to nie dziala. Probowalem konfiguracji recznej, wyszukiwalem rowniez po modelu ale nie chce zalapac kontaktu.
Z gory dziekuje za pomoc.
23-01-2021 01:16 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Temat zbadałem wzdłuż i wszerz. Aktualizacja TV, Dekodera UPC Horizon DMC7002KLG, reset poprzez TV i zdalny przez pracownika serwisu Samsung NIC NIE DAŁ. Czekam na aktualizację oprogramowania TV. Dziwne tylko, że przed 1 resetem pilot działał parę godzin, potem wgrałem nowsze oprogramowanie w wersji 1460.9 i lipa. Teraz jak wykryje Pilot Dekoder udaje się raz na jakiś czas zmienić kanał, ale działa to z prędkością żółwia. Natomiast przycisk Program TV działa od razu (Wywołuje się to komendą naciskając na pilocie przycisk zmiany kanałów).
23-01-2021 11:12 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Isgcrz1 Czy próbowałeś ręcznie wybrać model i producent Pace ?
24-01-2021 08:11 AM - last edited 24-01-2021 08:11 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Witam. Tak oczywiście próbowałem w ten sposób czyli wybrałem Pace i model DMC7002KLG, próbowałem też po nazwie znaleźć i mi się udało tj. Horizon i Horizon TV. Oczywiście nic to nie dało. Zresztą pisałem wyżej, że temat zdaje się zgłębiłem bardzo szeroko
24-01-2021 08:52 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Może jakaś aktualizacja to umożliwi na sterowanie tym dekoderem/routerem.
24-01-2021 09:29 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Pozostaje czekać na updejt TV. Będę pisać do nich o tym problemie. Mam nadzieję, że ktoś mi odpisze i dowiem się coś konstruktywnego Dam znać ASAP.
24-01-2021 04:40 PM - last edited 24-01-2021 04:42 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
"Warto również sprawdzić czy zacznie to działać na innym kablu.
Aktualizacje pojawiają się mniej więcej co kwartał. Ostatni upgrade miał premierę 2020-12-08, więc podejrzewam, że w przeciągu miesiąca pojawi slę nowe oprogramowanie.
Zgłosiłem Pana sugestię do odpowiedniego działu, więc miejmy nadzieję, że sprzęty zaczną być w pełni kompatybilne. Z góry dziękuję za cierpliwość. "
09-02-2021 08:02 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
A więc udało się Dzięki koledze @Buba67 przy okazji badania sprawy przycisków pilota i braku reakcji niektórych z nich wyszło, że pilot nie został poprawnie sparowany z TV. Być może jest to wynikiem aktualizacji oprogramowania TV z poprzedniej wersji. Pilot wykonywał jedynie część poleceń. Szczegóły opisałem w wątku https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/asystent-bixby-w-telewizorach-samsung-poznaj-wszystki...
Generalnie po ponownym sparowaniu pilota z TV Wszystko zaczęło działać jak trzeba. Kanały na dekoderze UPC się przełączają, działa klawiatura numeryczna, przycisk Bixby Szkoda, że serwis Samsung online nie wykrył tego problemu.
Muszę jeszcze dojść do tego jak zmienić Bixby na Asystenta Google
09-02-2021 09:25 AM - last edited 09-02-2021 01:15 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Isgcrz1 Super że się udało.
Jeżeli chodzi o Asystenta Google to poczytaj tutaj:
Trochę czasu jeszcze minie jak będzie na tv.
Możesz jeszcze zerknąć tutaj:
i tutaj:
https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/tv-samsung-smartthings-asystent-google/td-p/1457521
09-02-2021 03:29 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Isgcrz1, Podczas konfiguracji pilota uniwersalnego wybrałeś ręcznie model DMC-7002 KLG, czy wystarczyło automatyczne wykrycie przez telewizor ?
09-02-2021 03:35 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight