Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ściemnianie obrazu podczas oglądania YouTube UE50TU8502U

(Temat utworzony: 10-01-2021 06:48 PM)
8725 Wyświetlenia
dudi998
Pioneer
Opcje

Mam problem z obrazem podczas oglądania YouTube. Po jakimś czasie obraz ściemnia się mniej więcej o połowę. Aby wrócić do poprzedniej wartości pomaga tylko zmiana trybu obrazu. Wszystkie opcje Eco wyłączone, Contrast Enhancer wyłączony. Podpowiedzcie co może być bo wkurza mnie to coraz mocniej. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
12 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@dudi998  Na początek sprawdź, czy masz najnowszy firmware wersja 1460.9.

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE50TU8502UXXH/#downloads

Możesz jeszcze wykonać Miękki reset telewizora.

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/how-to-troubleshoot-apps-that-are-not-working-on-t...

dudi998
Pioneer
Opcje

Dzięki. Reset chyba pomógł, bo jak narazie jest dobrze. 

0 Like
dudi998
Pioneer
Opcje

Chyba za szybko się ucieszyłem. Po dwóch dniach problem powrócił. Występuje tylko przy oglądaniu youtube. Aktualizacja najnowsza. Problem z tv czy poprostu apka youtube

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może coś więcej  Ci napisze @Buba67 on ma model z 2020 roku.

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@dudi998 @vdsl2 Sprawdziłem u siebie, leci YT od godziny i nic się nie zmienia. Eco również wyłączone.

dudi998
Pioneer
Opcje

U mnie niestety bez zmian. Zresetowałem aplikacje, ponownie ją zainstalowałem i niestety bez zmian. Po jakimś czasie obraz ściemnia się.

0 Like
dudi998
Pioneer
Opcje

Walki ciąg dalszy...

Okazało się, że obraz ściemnia się nie tylko na YouTube ale na innych aplikacjach również. Po kontakcie z Samsungiem został wykonany zdalny restart telewizora, który miał naprawić problem. Niestety już po chwili oglądania znowu przyciemnienie. Metodą prób i błędów doszedłem do tego, że ściemnienie obrazu występuje tylko przy trybie film. Przy pozostałych trybach wszystko jest w porządku. Czyli problem leży w jakiś ustawieniach?

ArtPaw1
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem co przedmówca.  Podczas oglądania TV , dvd, decoder nc+ wszystko jest ok. Podczas oglądania YouTube po jakimś czasie obraz się ściemnia do minimum i tak pozostaje do momentum aż nie wyjdę z Youtube. Po ponownym uruchomieniu Youtube wszystko jest ok...do czasu. Po kilkudziesięciu minutach obraz znów się ściemnia. 

Wszystkie opcje Eco wyłączone, Contrast Enhancer wyłączone. Co mogę zrobić ?

Użytkownik dudi998 - od dostatniego postu nie wypowiedział się czy udało mu się rozwiązać problem?  

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ArtPaw1 Czy doczytałeś co napisał @dudi998 " że ściemnienie obrazu występuje tylko przy trybie film. "