Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pilot smart control BN59 nie wprowadza kodu PIN

(Temat utworzony: 08-11-2021 04:31 PM)
10993 Wyświetlenia
ryszardw
Student
Opcje

Kupiłem TV Samsunga QN91A i mam problem z pilotem smart. Typ pilota BN59-01357D. Przy pierwszej konfiguracji nie chciało się uruchomić wprowadzanie kodu PIN za pomocą przycisku na pilocie (cztery kolorowe kropki i cyfry 123). Musiałem skorzystać z opcji konfiguracji za pomocą smartfona. Zauważyłem, że problem nadal występuje ale tylko przy żądaniu kodu PIN. Po wywołaniu wirtualnego numpada nie dzieje się nic. Sam numpad wirtualny uruchamia się w niektórych aplikacjach.

0 Like

1 Rozwiązanie

28 Odpowiedzi
ryszardw
Student
Opcje

Pomogło parowanie pilota opisane w pierwszym linku. Dzięki.

0 Like
MarekDosia
Journeyman
Opcje
Witam wszystkich.  Kupiłem dziś nowy TV QE75Q77AATXXH i po włączeniu doszedłem do wprowadzeniu kodu PIN... I nic dalej nie działa... jak mam wpisać kod skoro nie ma żadnej klawiatury. Żaden przycisk nie działa. Poza włącz wyłącz. Oczywiście zresetowałem pilota. Akumulator pilocie. naładowany. Moze mozna przywrocic tv do ustawien fabrycznych...Proszę o wskazówki. Pomoc. 
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MarekDosia  Czy masz sparowany TV z pilotem?

Pilot smart control BN59 nie wprowadza kodu PIN

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/pilot-smart-control-bn59-nie-wprowadza-kodu-pin/td-p/...

Masz poniżej instrukcje jak przywróci TV do ustawień fabrycznych i zapoznaj się z Ważne.

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.

MarekDosia
Journeyman
Opcje
Po pierwszym uruchomieniu pojawiła się opcja wyboru lokalizacji i języka potem tv prosi o podanie kodu czterocyfrowego i.... tyle. Sparowałem pilota wg instrukcji- wszystko okay. Jeśli chodzi o reset tv to po naciśnięciu przez parę sekund tego przycisku (jedynego) na spodzie ramy (a nawet po jednorazowym naciśnięciu) pojawią się pasek na dole z opcjami: wyłącz, zrób głośniej, ciszej. Z resztą- głośność działa z pilota, pojawią się menu poziomu głośności. Masakra. Niby powinno być to pierwsze uruchomienie proste a mam tv z kodem którego nawet wpisać nie można:(
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Rozumiem że już działa wpisanie PINU? Jeśli chodzi o Reset flash to ja też czasem mam problem mimo nie raz to robiłem.

MarekDosia
Journeyman
Opcje
Niestety nie działa... wszystko tak jak było. Próbowałem z miliard razy.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
MarekDosia
Journeyman
Opcje
Ale to nie chodzi o pilota. Po prostu w ogóle nie mogę nic zrobić z TV... pojawia się tylko pole do wpisania kodu. A kodu nie ma czym wpisać.
0 Like