13-11-2021 09:15 AM
Witam jestem nowy na forum i mam takie pytanie.Czy jest możliwość sprawdzenia stanu naładowania pilota.Mam model telewizora QE75QN91AAT.Próbowałem ale nie widzę takiej opcji.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
08-12-2022 05:12 PM
O zanikach lub brakiem dźwięku po optycznym i HDMI. Na forum jest sporo tematów.
12-12-2022 12:00 PM
Musiałem przywrócić tv do ustawień fabrycznych i ... zauważyłem że coś się posypało...
Mam 1304.1 tak jak poprzednio ale pilot działa jakby był na podczerwień a nie BT (muszę celować w ekran)
Dodatkowo inteligentna kalibracja z użyciem telefonu budzi wątpliwości:
po pierwsze nie wyświetla "obrazka" (wstawiam załącznik) ani filmu po zakończeniu
po drugie tryb "film skalibrowany" nie przenosi się na Netflix (tu wciąż mam "film")
Zniknęła też informacja o stanie naładowania baterii pilota w ustawieniach->oszczędność enrgii
Macie jakiś pomysł co mogło się wydarzyć?
Są już znane szczegóły dla FW1420? bo chyba zmuszony będę zrobić update...
12-12-2022 12:09 PM
Jeszcze nie ma żadnych informacji o wersji FW 1420.
Jak widać dziwne rzeczy się dzieją z tymi modelami z 2022 roku🤔
12-12-2022 07:08 PM
Dwie rzeczy związane z pilotem udało mi się "naprawić":
- pilot działa jakby był na podczerwień a nie BT (muszę celować w ekran)
- zniknęła też informacja o stanie naładowania baterii pilota w ustawieniach->ogólne->oszczędzanie energii
Rozwiązaniem okazało się ponowne parowanie pilota z telewizorem:
- przycisk PLAY/PAUSE oraz RETURN przyciskać przez 10sekund będąc jednocześnie blisko tv
19-12-2022 07:49 PM
Witam ,
Dziś rozmawiałem na czacie na stronie Samsunga jak sprawdzić poziom naładowania pilota ->> Pomoc tech -> O telewizorze. Po informacji jak to zrobić , pokazuje sie "Pilot bardzo niski stan baterii" . Na czacie poinformowana mnie abym naładował pilota ładowarką przez co najmniej 2 godz. Poinformowano mnie że ten ekran solarny nie służy do ładowania ale tylko podtrzymuje ładowanie. Procedurę ładowania wykonywać ładowarką. Ładowałem nie 2 godz a 5 godz i dalej jak sprawdzam na TV stan baterii to mam komunikat "Bardzo niski stan baterii". TV użytkuję dosłownie kilka dni a pilot już się nie ładuje i za chwilę pewnie padnie na Amen.
19-12-2022 08:07 PM — edytowano 19-12-2022 08:07 PM
Zrobiłem reset pilota tzw. parowanie z odbiornikiem TV na nowo. Teraz wchodzę Oszczędzanie energii i jest okienko "Poziom naładowania pilota". Wartość jest 100 %.
19-12-2022 08:23 PM — edytowano 19-12-2022 08:38 PM
@AndrzejGdz Możliwe że problem jest z pilotem wiec pozostaje go wymienić.
Do wymiany pilota potrzebny jest dowód zakupu/faktura oraz zdjęcie tabliczki znamionowej TV.
Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
19-12-2022 08:38 PM
Poziom wiedzy konsultanta na firmowym czacie Samsunga poniżej krytyki. Pomijam fakt że całkiem w innej zakładce sprawdza się stan naładowania pilota. Tak samo jak nie prawdą jest że solarny ekran NIE SŁUŻY do ładowania pilota ! Zrobiłem reset pilota tzw. parowanie z odbiornikiem TV na nowo. Teraz wchodzę Oszczędzanie energii i jest okienko -> "Poziom naładowania pilota". Wartość jest 100 %.
19-12-2022 08:53 PM
@AndrzejGdz Sprawdzanie naładowania baterii było wcześniej w innym miejscu do modeli 2021 roku.
W nowych z 2022 roku jest to właśnie w innym miejscu sam o tym nie wiedziałem.
20-12-2022 11:16 AM
To chyba nie zmienia faktu aby konsultant był w tym zorientowany . Ten model TV nie wyszedł wczoraj czy przedwczoraj tylko jest już na rynku od kilku miesięcy. Druga sprawa to ten pilot solarny w końcu się ładuje czy nie ładuje światłem dziennym ? Konsultant twierdził że NIE a ja po "przekopaniu" Internetu twierdzę że ten pilot się jednak ładuje światłem dziennym.