01-08-2018 09:31 AM — edytowano 02-08-2018 04:58 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Potrzebuję pomocy. Kupiłem chromecasta ultra i podłączyłem go do one connecta. Niestety mimo włączonego protokołu CEC nie mogę sterować włączeniem i wyłączeniem TV. Kiedy podłączę ChC do innego TV bezprośrednio do HDMI wszystko działa. Co może być nie tak , czy ew. one connect nie współpracuje z tego typu urządzeniami ?
edit:
Głosowe włączenie/wyłczenie TV przez Google Home zaczęło działać po podłączeniu Chromecasta do HDMI z ARC w oneconnect , ale niestety nie działa kiedy wpięte jest również kino domowe oraz dekoder. Wypiąłem kino domowe, wtedy chromecast działa i można głosem włączyć i wyłączyć TV. Myślałem, że problem leży po stronie tego, że zazwyczaj kino domowe jest wyłączone z prądu albo są kiepskie kable HDMI. Niestety nawet po wymianie kabli i pozostawieniu na czuwaniu kina domowego problem dalej występuje.
Albo problem jest po stronie oneconnect albo po stronie kina domowego. Sam już nie wiem
Dzieki za wszelkie info
01-08-2018 12:14 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć andriuu,
Napisz dokładnie co chcesz osiągnąć. Rozumiem, że po podłączeniu do tv przez hdmi, i wybraniu źródła w tv uruchamia się chromecast, czy tak?
01-08-2018 12:33 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Głosowe włączenie/wyłczenie TV przez Google Home zaczęło działać po podłączeniu Chromecasta do HDMI z ARC w oneconnect , ale niestety nie działa kiedy wpięte jest również kino domowe oraz dekoder. Wypiąłem kino domowe, wtedy chromecast działa i można głosem włączyć i wyłączyć TV. Myślałem, że problem leży po stronie tego, że zazwyczaj kino domowe jest wyłączone z prądu albo są kiepskie kable HDMI. Niestety nawet po wymianie kabli i pozostawieniu na czuwaniu kina domowego problem dalej występuje.
Albo problem jest po stronie oneconnect albo po stronie kina domowego. Sam już nie wiem
02-08-2018 11:43 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
02-08-2018 03:53 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
02-08-2018 04:59 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
model : UE65MU8002
A
04-08-2018 12:14 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć andriuu
Trudno jednoznacznie stwierdzić co jest przyczyną, że to wszystko nie chce ze sobą współgrać.
Zadzwoń na infolinie, gdzie na spokojnie wyjaśnisz konsultantowi, o co chodzi na pewno coś wymyśli.