Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

one connect a chromecast

(Temat utworzony: 01-08-2018 09:31 AM)
800 Wyświetlenia

Też mam ten problem

andriuu
First Poster
Opcje

Witam, 

Potrzebuję pomocy. Kupiłem chromecasta ultra i podłączyłem go do one connecta. Niestety mimo włączonego protokołu CEC nie mogę sterować włączeniem i wyłączeniem TV. Kiedy podłączę ChC do innego TV bezprośrednio do HDMI wszystko działa. Co może być nie tak , czy ew. one connect nie współpracuje z tego typu urządzeniami ?

edit:

Głosowe włączenie/wyłczenie TV przez Google Home zaczęło działać po podłączeniu Chromecasta do HDMI z ARC w oneconnect , ale niestety nie działa kiedy wpięte jest również kino domowe oraz dekoder. Wypiąłem kino domowe, wtedy chromecast działa i można głosem włączyć i wyłączyć TV. Myślałem, że problem leży po stronie tego, że zazwyczaj kino domowe jest wyłączone z prądu albo są kiepskie kable HDMI. Niestety nawet po wymianie kabli i pozostawieniu na  czuwaniu kina domowego problem dalej występuje. 

Albo problem jest po stronie oneconnect albo po stronie kina domowego. Sam już nie wiem 

Dzieki za wszelkie info :smiling-face:

0 Like
6 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Napisz dokładnie co chcesz osiągnąć. Rozumiem, że po podłączeniu do tv przez hdmi, i wybraniu źródła w tv uruchamia się chromecast, czy tak?

0 Like
andriuu
First Poster
Opcje

Głosowe włączenie/wyłczenie TV przez Google Home zaczęło działać po podłączeniu Chromecasta do HDMI z ARC w oneconnect , ale niestety nie działa kiedy wpięte jest również kino domowe oraz dekoder. Wypiąłem kino domowe, wtedy chromecast działa i można głosem włączyć i wyłączyć TV. Myślałem, że problem leży po stronie tego, że zazwyczaj kino domowe jest wyłączone z prądu albo są kiepskie kable HDMI. Niestety nawet po wymianie kabli i pozostawieniu na  czuwaniu kina domowego problem dalej występuje. 

Albo problem jest po stronie oneconnect albo po stronie kina domowego. Sam już nie wiem 

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@StaszekM @GrzegorzC

Podpowiecie coś?

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

0 Like
andriuu
First Poster
Opcje

model : UE65MU8002

A

0 Like
GrzegorzC
Explorer
Opcje

Cześć andriuu

Trudno jednoznacznie stwierdzić co jest przyczyną, że to wszystko nie chce ze sobą współgrać.
Zadzwoń na infolinie, gdzie na spokojnie wyjaśnisz konsultantowi, o co chodzi na pewno coś wymyśli.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
0 Like