Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odtwarzanie plików AVI, czy powróci wraz z aktualizacją?

(Temat utworzony: 10-04-2019 06:55 PM)
1873 Wyświetlenia
Drzewko
Student
Opcje

Czy samasung ma zamiar wraz z aktualizacją wprowadzic znowu odtwarzanie plikow avi?

Czekam na odpowiedz

Doprecyzowałem tytuł wątku /RadekK

9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drzewko  O jaki model TV się pytasz ? Masz odpowiedż na  stronie 151 i 155 http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201901/20190102115403583/POL_KM2DVBEUN-3.0.2_181205.0.p...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Drzewko gdybyś jeszcze określił dla jakiego kodeka? AVI to nie kodek, to kontener.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Drzewko
Student
Opcje

jakas masakra z tymi samsungami.kupilem nowy tv i nie odtwarza najpopularniejszego formatu do odtwarzania filmow.co z tego ze obraz ok,jak nie jest do konca funkcjonalny.czy samsung ma zamiar to cos zmienic wraz z aktualizacją?

Przeniosłem ten post do wątku, który utworzyłeś. Nie ma powodu umieszczać podobnych wpisów w kilku różnych tematach. /RadekK

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drzewko  Po co pisze w innym temacie jak tu otrzymałeś odpowiedż na zadane pytanie. Samsung nie planuje nic zmieniac czy dodawać do aktulizacji firmware.

0 Like
Julinium
Explorer
Opcje

Też uważam że tak popularny  kodek  jak DV avi, powinien być na 100% Przed laty ludziska nagrywali na kamerkach cyfrowych filmy właśnie w tym kodeku,sam osobiście posiadam kilka sztuk takich taśm,no i lipa Tv za 4,5 kafla a kodeka nie ma.:face-with-tears-of-joy:

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć @Julinium ,

AVI to kontener materiału video, kodekiem może być divx lub xvid. Jeśli masz dużo materiałów kodowanych nieobsługiwanym kodekiem, warto je przekonwertować na dowolny inny obsługiwany.

Informacje na temat obsługiwanych kodeków znajdziesz w instrukcji obsługi tv, którą znajdziesz na naszej stronie samsung.com.

0 Like
Julinium
Explorer
Opcje

Moje Kasetki z kamery  cyfrowej są w  avi  a kodek jest właśnie   DV  .jasne że można to konvertować, zawsze to jednak  niesie pogorszenie obrazu który i tak nie jest najlepszej jakości.Materiał z kasetek mam zrzucony na HDD.A tak to teraz zabawa w konwersje,a kompresja jest zawsze stratna.Skoro inni w  TV maja ten kodek to i Samsung też powinien go mieć.

0 Like
Zgroza
First Poster
Opcje
Co to za podejście, przekonwertuj sobie...
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Zgroza  napisał(a):
Co to za podejście, przekonwertuj sobie...

@Zgroza  Kodeki DivX nie są obsługiwane przez modele telewizorów Samsung TV wyprodukowane w roku 2018 i2019

0 Like