Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odtwarzacz BD-C6900

(Temat utworzony: 18-05-2018 12:58 PM)
752 Wyświetlenia
Marcino
First Poster
Opcje

Witam,

jestem jego drugim użytkownikiem. Wyzerowałem konto poprzedniego użytkownika lecz nie mogę założyć nowego konta - info „ nie można założyć konta bo nie ma zainstalowanych usług”. O co chodzi?

Czy na tym urządzeniu będę mógł zaintalować Netflixa? Na moim drugim, BD-J7500 jest to bajecznie proste...

Proszę o poradę!

Marcino

0 Like
11 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

W pierwszej kolejności zalecam przywrócenie ustawień fabrycznych.
Upewnij się, że w urządzeniu nie ma płyty, a następnie naciśnij przycisk STOP (na przednim panelu) i przytrzymaj przez ponad 5 sekund. Zostaną przywrócone wartości fabryczne wszystkich ustawień, łącznie z hasłem.
Następnie przeprowadź konfigurację wstępną.

0 Like
Marcino
First Poster
Opcje

Witam,

niestey nic nie pomogło : (

Po resecie i automatycznej aktualizacji oprogramowania rezultat jest ten sam.

Czy istnieje szansa wgrania w to urządzenie software nowszy, powalający na instalację większej ilości aplikacji z Netflixem na czele?

Będę wdzięczny za pomoc!

Pzdr

Marcino

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Sprawdź proszę w ustawieniach jaką masz aktualnie zainstalowana wersje softu.
Powinna być 1025.0, jeśli jest inna wykonaj aktualizację.
Plik aktualizacyjny znajdziesz na naszej stronie http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_PL&CttFileID=2889798... .
Plik należy pobrać na dysk komputera , wypakować do wcześniej sformatowanego pendrive, do katalogu głównego.
Następnie podłącz pendrive do odtwarzacza i wybierz z menu aktualizację przez USB.

0 Like
Marcino
First Poster
Opcje

Witam,

soft aktualny. Tzn 1025.0. Zaktualizowałem Internet@TV. Terazmam o 10 aplikacji więcej. Żadna z nich nie jest Netflixem ani przeglądarką. Chyba sprzedam to pudełko. Chciałem oszczędzić kupując używany sprzęt ale nie spełnia moich oczekiwań... brakuje mi cerpliwości. Nie wpadłem na to, że każdy model ma inny software! Zależało mi na wyjściach analogowych 5.1 i wifi. Posiadając BD-j7500 sądziłem, że starszy model będzie podobnie funkcjonował...

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Faktycznie wersja oprogramowania ma duże znaczenie, jeśli chodzi o dostępność aplikacji.

0 Like
Marcino
First Poster
Opcje

Niestety każde urządzenie ma swoją wersję. W tym BD C6900 nie ma aplikacji przeglądarki i tylko Samsungowski apki darmowe. Albo ja nie umiem ich znaleźć?

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Wszelkie możliwe aplikacje, które możesz zainstalować dostępne są w Samsung Apps.

0 Like
Marcino
First Poster
Opcje

Po ponownym resecie, mój odtwarzacz znalazł 19 aplikacji. Wszystkie mają podpis „free”. Czy jest możliwe, że na moim modelu nie ma możliwości zainstalowania Netflix bo jest odpłatny? Na forum społecznościowym Netflix wyczytałem, że ta aplikacja jest jedną z sześciu podstawowych preinstalowanych w USA i GB. Czy każdy kraj ma swoją grupę aplikacji dostępnych w Samsung Apps?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Całkiem możliwe, że tak jak w przypadku smart huba jest rejonizacja usług i aplikacji dodanych, tak i w tym przypadku może być podobnie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like