Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Obraz wyłącza się na 2-3sekundy

(Temat utworzony: 20-05-2023 09:43 PM)
9124 Wyświetlenia
andrzejek98
Journeyman
Opcje
Cześć,
Mam problem z moim telewizorem Samsung podczas grania na Xbox Series X z włączonym odświeżaniem 120Hz lub VRR w trybie gra. Znika obraz na 2-3 sekundy i potem się pojawia, tak kilka razy i potem telewizor pokazuje że Xbox nie jest włączony do zasilania, pomimo że tak naprawdę konsola działa normalnie. Próbowałem z różnymi portami i kablami HDMI. W momencie gdy jestwyłączony tryb 120Hz i VRR wszystko działa normalnie. Ma ktoś podobny problem, są jakieś rozwiązania które można samemu wykonać?

Przejdź do rozwiązania
90 Odpowiedzi
dampel
Explorer
Opcje
Zadzwon do samsunga I powiec że twój kolega ma ten sam tv,wszystkie ustawienia I aktualizacje jak i na ps5 I tv są tak samo po ustawiane. I że u niego problemu nie ma,powiec tez że kolega przyniósł konsole do ciebie i problem nadal u ciebie występował. Dopóki nie wymienia ci portów hdmi z tyłu puszki,problem nie zniknie. Napewno na innej rozdzielczości działa normalnie. Lepiej jak odpalisz ps5 odpal panel który pozwala zmieniać tryby w grze,na przykład rpg czy sport i wiele innych,jak obraz zniknie to na tym panelu rozdzielczość spadnie do 700p zrób tego foto.
Ps obraz nie będzie znikał na innych sprzętach które nie obsługują 4k,tylko xbox series x I ps5 obsługują 4k. Oczywiście chodzi o sprzęt podłączony poprzez hdmi,bo tam jest problem. Dlatego you tube i netflix,hbo i reszta wbudowana w tv dział normalnie.
0 Like
Jarek86
Apprentice
Opcje

Ten sam problem na Nintendo Switch w modelu QN92C mam do od 4 dni ... Od roku na to wygląda że nic nie zrobili... Nice, uważałem firmę za dobrą a widać konkurencja lepiej sobie daje radę 

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Czyli jeśli dobrze rozumiem, to na Switchu połączonym z QN92C miga Ci obraz?

Próbowałeś zmienić port podłączenia konsoli, albo spróbować połączyć docka innym kablem HDMI do telewizora?

0 Like
Jarek86
Apprentice
Opcje

Problem miałem ten sam jak powyżej wszyscy opisywali. Jednak zacząłem próbować to jakoś naprawić. 

Finalnie po wielu próbach mi się udało.

HDMI mam w 4tym porcie. Wyłączyłem hdmi-cnc (chyba tak to się nazywało) i możliwe że coś jeszcze przeklikałem. 

Kabel HDMI mam dobry bo do 8k więc z zapasem :winking-face:

Grałem wczoraj z 30-40 minut i mnie nie wyrzuciło. Dam znak jak by się coś zmieniło. 

Pozdrawiam,

Jarek

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Cieszę się, że Ci się udało ogarnąć temat.

Dawaj znać na forum jeśli coś by się działo to spróbujemy Cię naprowadzić na rozwiazania. 😉

0 Like
sebastianskw
Journeyman
Opcje
Czy ktoś konkretnie rozwiązał problem czy dzwonic na infolinię lub jakieś ustawienia? S95c ps5 i to samo raz częściej raz rzadziej przerwy na 2-3 sekundy podłączone port 4 kabli przerabiane już 4 w tym oryginalny ps,8k itp
Na aplikacjach to samo
0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Podejrzewam, że jeśli @Jarek86 nie wrócił z informacjami, to mu pomogli. 😀

sebastianskw
Journeyman
Opcje
Myślałem ze jest jakaś zlota rada telewizorów samsung przerabiane chyba z 15 telefony też od zawsze samsung nigdy nie było z niczym problemu
0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Jeśli przejrzałeś cały wątek, wypróbowałeś wszystkie opcje w ustawieniach telewizora, kable zmieniałeś, weryfikowałeś ustawienia po stronie konsoli, a sama konsola działa pod innym sprzętem, to problem może leżeć gdzieś "głębiej".

0 Like
sebastianskw
Journeyman
Opcje
Raz jest lepiej raz gorzej jak już był chwilę spokoj włączyłem vrr i sa systematycznie często zaniki
0 Like