Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Obraz wyłącza się na 2-3sekundy

(Temat utworzony: 20-05-2023 09:43 PM)
8913 Wyświetlenia
andrzejek98
Journeyman
Opcje
Cześć,
Mam problem z moim telewizorem Samsung podczas grania na Xbox Series X z włączonym odświeżaniem 120Hz lub VRR w trybie gra. Znika obraz na 2-3 sekundy i potem się pojawia, tak kilka razy i potem telewizor pokazuje że Xbox nie jest włączony do zasilania, pomimo że tak naprawdę konsola działa normalnie. Próbowałem z różnymi portami i kablami HDMI. W momencie gdy jestwyłączony tryb 120Hz i VRR wszystko działa normalnie. Ma ktoś podobny problem, są jakieś rozwiązania które można samemu wykonać?

Przejdź do rozwiązania
90 Odpowiedzi
LIZZARDO
Journeyman
Opcje

Dobra, opanowałem transfer do -1 ;-), HDR i HDCP działa ale częstotliwość max 60Hz. Pzdr

Vilku
Apprentice
Opcje

Nie tylko częstotliwość. Jeszcze jest ograniczany profil kolorów.

0 Like
adrianp81
Journeyman
Opcje

Hmm,zmień video out w ps5 na 1080p i zobacz czy jest ok,tv może ma problem z prędkością przesyłu obrazu,upewnij się też że masz włączone input signal plus na wszystkie hdmi,zrób hdmi video output test w ps5,spróbuj też inny szybszy kabel hdmi.S95C obsługuje jedynie 40gb/s a nie 48gb jak oledy bez one connect boxa(potwierdzone przez vincenta z hdtv.uk)

0 Like
adrianp81
Journeyman
Opcje

Hey,oczywiście że to przez boxa bo nie obsługuje przesyłu 48gb w trybie gry dlatego trzeba kombinować żeby pograć,ja mam s95b i zero problemów z ps5,pozdro

0 Like
LIZZARDO
Journeyman
Opcje

Witajcie, jeśli to wskazówki dla mnie to thx, wyjaśniam na czym stanęło: Samsung ze wsparcia serwisu oficjalnie mnie poinformował, że S95C NIE obsługuje trybu VRR konsoli PS5, poza tym dodał: "Samsung nie odpowiada za brak kompatybilności podłączanego sprzętu". Zatem właśnie spakowałem to "cudo" i jutro oddaję do ME. Na placu boju w zamian pozostały dwa TV: LG G3 lub Sony miniled serii 95L i chyba się na niego zdecyduję. Nie po to kupowałem Samsunga żeby nie móc wykorzystać tego co umożliwia PS5.

Poza tym uważam, że fakt braku informacji w oficjalnych materiałach Samsunga o tym znaczącym, dla użytkowników PS5 problemie - za wysoce nieuczciwe wobec klienta.

Na tym kończę moją przygodę z S95C. A i jeszcze jedno: do pozostałych parametrów nie mam żadnych zastrzeżeń, no może poza fatalnym dla mnie pilotem ;-). Pozdrawiam.

0 Like
adrianp81
Journeyman
Opcje

ja bym jeszcze z nim powalczyl albo zawijaj G3

0 Like
LIZZARDO
Journeyman
Opcje

Elo, dlatego never ever Samsung forever ;-), pzdr

0 Like
Vilku
Apprentice
Opcje

u mnie to wygląda tak:

https://www.youtube.com/shorts/pJZYs3USNxE

TV dostaje padaczki jeszcze w menu. Na czuja trzeba zmienić ustawiania HDMI na -1

kabel hdmi 2.1b 8k@60 lepszego nie znalazłem. Zresztą na oryginalnym od ps5 to samo. 

Dzisiaj oddaję tego samsunga. Pytanie co zamiast niego? C3, G3, a może jednak S90C?

0 Like
adrianp81
Journeyman
Opcje

S90C byłby super,tam wszystki działa,ten model ma jedynie troszke słabszą jasność 

0 Like
Vilku
Apprentice
Opcje

Jeszcze wracając do tego, że S95C nie obsługuje VRR. Myślę, że pracownicy mogli wprowadzić Cię w błąd aby zbyć temat. Nigdzie w sieci w materiałach nie znalazłem info o braku obsługi tej technologii a wręcz przeciwnie. Dużo info, że TV ją wykorzystuje. 

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/s95c-oled

Vilku_0-1701787572489.png

0 Like