14-05-2021 09:08 PM
Witam. Byłem szczęśliwym (nieszczęśliwym) posiadaczem TV QE65QN800ATXXT przez 3tygodnie. Oddałem go po walce z tytułu rękojmi. TV był naprawdę fajny. Brak Dolby Vision czy niespodziewanie brak obsługi DivX nie stanowił dużego problemu. Jakoś obrazu z youtube w 8k i 4k zachwyca i dźwięk fenomenalny jak na TV w tym modelu ,żałuje że nie ma tego układu dźwiękowego w modelu 4k qn95 bo też bym w razie czego nabył. Mam sporo filmów w 4K i przy pomocy komputera przeniosłem na dysk twardy żeby sprawdzić jak działają i Marvel szczególnie Avengers 2019 i 2020 wymiata . Dosyć tych pochwał .......
Sporo na ten temat co mnie bolało pisałem w kilku postach temacie pod nazwą "
mój nic Goliat. lub strona internetowa proszę szukać https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/brak-aplikacji-samsung-qn800a/m-p/3425787/emcs_t/S2h8... na tym forum proszę szukać odpowiedzi właściciela postu i moje i na końcu moderatora.
Proszę użytkowników Neo Qled o odpowiedź na pytanie tych co mają PS5 , Xbox nowy czy urządzenia typu odtwarzacz UHD nie ważne jakiej firmy lub urządzenia co wysyłają obraz na TV w formacie 4K.
Czy wasz fajny nowy TV ma problem z obrazem z urządzeń tych co wyświetlają obraz 4K na TV tak jak pisałem. Ja miałem brak obrazu z tych źródeł ( czarny ekran). Uhd odtwarzacz jak się włączał na moment pokazał obraz póki wyświetla logo w 480p a gdy przełączał się w 4K obraz znikał . PS5 brak obrazu w 4K po zabawie z tą konsolą i zmianie wyświetlania na 1080p obraz się pojawił ale nie po to konsola 4k żeby działało tylko 1080p. W 4K PS5 wyświetliło obraz gdy udało się zmienić sygnał obrazu HDMI z HDCP 2.2 na 1.4. Proszę się nie przejmować jeśli ktoś nie wie o co chodzi nie każdy musi wiedzieć na każdy temat.
PS4 , stary Xbox 360 i blu-ray i DVD nie ma problemu z obrazem przez HDMI
Każdy ma inny wzrok i percepcję obrazu na TV. Mam w dumu Monitor 32`od Samsunga Q7 i straszy 1080p z tunerem TV tak samo Stary TV LG 4K bez hdr , nie pamiętam modelu i TV Sony 4K HDR - LCD 65XF9005 co dostało mnóstwo nagród i jest najlepszym TV - LCD od Sony od 2018 i nie mam na żadnym urządzeniu problemów po podłączaniu przez hdmi a tu ............. klops 😞 Następnym problemem była płynność obrazu ze źródła TV. Ma kablówkę cyfrową od UPC. Z powodu tylu urządzeń co mam to testowałem na dekoderze 4K i module Cl+ i w Tym TV było brak płynności obrazu przy meczach gdy piłka szybko przelatuje na drugą połowę boiska, w szybszych scenach w filmach i seriali i bardzo widoczne w reklamach TV przy szybkim ruchu. Problem też z płynnością obrazu z dysku hdd gdy obraz jest 480 i mniej widoczne w 720p. Mam wrażenie że TV nie radzi sobie choć trochę słabszym sygnale obrazu. Inne urządzenia w mojej kolekcji nie mają tego problemu choćby miały 10 lat.
Proszę użytkowników TV modelu QN800 lub qn900 w 8k jak i użytkowników Neo Qled modeli 4K tych co mają urządzenia w domu typu konsola PS5 i Nowy Xbox i UHD odtwarzaczy czy mają lub mieli ten sam problem z brakiem obrazu z tych urządzeń . Ja nadal chcę kupić ten TV i jestem w stanie poświęcić ponownie swój czas i nerwy na następną sztukę bo ogólnie mi się podoba i gdyby nie moje problemy to było by super. Szkoda moich nerwów gdy inni mają podobne problemy ....!!!!
Proszę o odpowiedź na moje pytania ??? i nie sugerowania że kabel hdmi gorszej jakości lub sygnał z TV jest za słaby dlatego problemy bo skoro inne TV i urządzenia nie mają tego problemu i tylko ten TV ma to czekam na sensowne podpowiedzi !!! Dziękuję
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
10-06-2021 09:41 AM
@Goliat, no i widzisz, nie taki zły ten Samsung, jak go malują. Również gratuluję zakupu. Najważniejsze, żeby Tobie wszystko się podobało.
05-07-2021 06:32 PM
Wiem, że to już po fakcie (nie trafiłem jakoś na Twojego posta), ale ja mam od prawie 3 m-cy model QN91A 65" (czyli to samo tylko bez OneConnect - to fajna rzecz, ale różnica w cenie w kwietniu była idiotyczna więc odpuściłem). Z tego co piszesz to musiał być jakiś feler egzemplarza -teoretycznie wszystkie funkcje, które Ci "zginęły" to jakby główny powód, dla którego te telewizory kupiliśmy. Mam PS5 i przed majową aktualizacją miałem czasem problem że przy przełączaniu źródła na konsolę obraz znikał; musiałem wtedy poskakać po źródłach, albo w WYŁ/WŁ konsolę. Ale teraz już tego nie ma. Dźwięk też uważam, że jest świetny. Obraz dla mnie super (przesiadłem się z Q70RAT z 2019r. i jest przepaść).
Podsumowując - życzę udanego użytkowania