Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Neo Qled QN800a . Proszę o pomoc użytkwników tego tV jak i 4k modeli

(Temat utworzony: 14-05-2021 09:08 PM)
1516 Wyświetlenia
Goliat
Explorer
Opcje

Witam. Byłem szczęśliwym (nieszczęśliwym) posiadaczem TV QE65QN800ATXXT przez 3tygodnie. Oddałem go po walce z tytułu rękojmi. TV był naprawdę fajny. Brak Dolby Vision czy niespodziewanie brak obsługi DivX nie stanowił dużego problemu.  Jakoś obrazu z youtube w 8k i 4k  zachwyca i dźwięk fenomenalny jak na TV w tym modelu ,żałuje że nie ma tego układu dźwiękowego w modelu 4k qn95 bo też bym w razie czego nabył. Mam sporo filmów w 4K i przy pomocy komputera przeniosłem na dysk twardy żeby sprawdzić jak działają i Marvel szczególnie Avengers  2019 i 2020 wymiata .             Dosyć tych pochwał .......

Sporo na ten temat co mnie bolało pisałem w kilku postach temacie pod nazwą "

Brak aplikacji Samsung Qn800a"

mój nic Goliat. lub  strona internetowa proszę szukać   https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/brak-aplikacji-samsung-qn800a/m-p/3425787/emcs_t/S2h8... na tym forum proszę szukać odpowiedzi właściciela postu i moje i na końcu moderatora.

Proszę użytkowników Neo Qled o odpowiedź na pytanie tych co mają PS5 , Xbox nowy czy urządzenia typu odtwarzacz UHD nie ważne jakiej firmy lub urządzenia co wysyłają obraz na TV w formacie 4K.

Czy wasz fajny nowy TV ma problem z obrazem z urządzeń tych co wyświetlają obraz 4K na TV tak jak pisałem. Ja miałem brak obrazu z tych źródeł ( czarny ekran). Uhd odtwarzacz jak się włączał na moment pokazał obraz póki wyświetla logo w 480p a gdy przełączał się w 4K obraz znikał . PS5 brak obrazu w 4K po zabawie z tą konsolą i zmianie wyświetlania na 1080p obraz się pojawił ale nie po to konsola 4k żeby działało tylko 1080p. W 4K PS5 wyświetliło obraz gdy udało się zmienić sygnał obrazu HDMI z HDCP 2.2 na 1.4. Proszę się nie przejmować jeśli ktoś nie wie o co chodzi nie każdy musi wiedzieć na każdy temat.

PS4 , stary Xbox 360 i blu-ray i DVD nie ma problemu z obrazem przez HDMI

Każdy ma inny wzrok i percepcję obrazu na TV.  Mam w dumu Monitor 32`od Samsunga Q7 i straszy 1080p z tunerem TV tak samo Stary TV LG 4K bez hdr , nie pamiętam modelu i  TV Sony 4K HDR - LCD  65XF9005 co dostało mnóstwo nagród i jest najlepszym TV - LCD od Sony od 2018 i nie mam na żadnym urządzeniu problemów po podłączaniu przez hdmi a tu  ............. klops 😞                  Następnym problemem była płynność obrazu ze źródła TV. Ma kablówkę cyfrową od UPC. Z powodu tylu urządzeń co mam to testowałem na dekoderze 4K i module Cl+ i w Tym TV było brak płynności obrazu przy meczach gdy piłka szybko przelatuje na drugą połowę boiska, w szybszych scenach w filmach i seriali i bardzo widoczne w reklamach TV przy szybkim ruchu.   Problem też z płynnością obrazu z dysku hdd gdy obraz jest 480 i mniej widoczne w 720p.             Mam wrażenie że TV nie radzi sobie choć trochę słabszym sygnale obrazu.  Inne urządzenia w mojej kolekcji nie mają tego problemu choćby miały 10 lat.

Proszę użytkowników TV modelu QN800 lub qn900 w 8k jak i użytkowników Neo Qled modeli 4K tych co mają urządzenia w domu typu konsola PS5 i Nowy Xbox i UHD odtwarzaczy czy mają lub mieli ten sam problem z brakiem obrazu z tych urządzeń .          Ja nadal chcę kupić ten TV i jestem w stanie poświęcić ponownie swój czas i nerwy na następną sztukę bo ogólnie mi się podoba i gdyby nie moje problemy to było by super.   Szkoda moich nerwów gdy inni mają podobne problemy ....!!!!

Proszę o odpowiedź na moje pytania ???    i nie sugerowania że kabel hdmi gorszej jakości lub sygnał z TV jest za słaby dlatego problemy bo skoro inne TV i urządzenia nie mają tego problemu i tylko ten TV ma to czekam na sensowne podpowiedzi !!!      Dziękuję

0 Like
Przejdź do rozwiązania
11 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Goliat, no i widzisz, nie taki zły ten Samsung, jak go malują. :smiling-face: Również gratuluję zakupu.  Najważniejsze, żeby Tobie wszystko się podobało.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Abisai78
Helping Hand
Opcje

Wiem, że to już po fakcie (nie trafiłem jakoś na Twojego posta), ale ja mam od prawie 3 m-cy model QN91A 65" (czyli to samo tylko bez OneConnect - to fajna rzecz, ale różnica w cenie w kwietniu była idiotyczna więc odpuściłem). Z tego co piszesz to musiał być jakiś feler egzemplarza  -teoretycznie wszystkie funkcje, które Ci "zginęły" to jakby główny powód, dla którego te telewizory kupiliśmy. Mam PS5 i przed majową aktualizacją miałem czasem problem że przy przełączaniu źródła na konsolę obraz znikał; musiałem wtedy poskakać po źródłach, albo w WYŁ/WŁ konsolę. Ale teraz już tego nie ma. Dźwięk też uważam, że jest świetny. Obraz dla mnie super (przesiadłem się z Q70RAT z 2019r. i jest przepaść).

Podsumowując - życzę udanego użytkowania :smiling-face:

0 Like