Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Napisy w UE55NU8002

(Temat utworzony: 04-05-2019 08:47 PM)
26471 Wyświetlenia
ViolentTutor
First Poster
Opcje
Witam, W trakcie oglądania TV, której dostawcą jest UPC (za pomocą karty CI+) notorycznie przy przełączaniu kanałów pojawiają mi się tekst wyświetlanego filmu/programu - tak jak w wersjach dla niedosłyszących. Każdorazowo muszę nacisnąć klawisz menu i w menu podręcznym wyłączyć wyświetlanie napisów - nadmienię, że w ogólnych ustawieniach telewizora napisy są wyłączone. Proszę o informację jak trwale mogę je wyłączyć?
0 Like
186 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gregorijb  Dziś pojawiła się nowa aktualizacja wer 1371 może coś zostało poprawione z napisami.

ver 1371.PNG

gregorijb
Pioneer
Opcje

Hej @vdsl2 wlasnie sprawdzałem i aktualizacja jeszcze do mnie nie dotarła. Będę sprawdzać na bieżąco, na te chwile posiadam wersję 1361 i mam nadzieję, że jak tylko zainstaluję aktualizacje to się poprawi. Dzięki za pamięć 😀

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gregorijb  Możesz to zrobić przez pamięć USB https://www.samsung.com/pl/support/model/QE49Q60RATXXH/

gregorijb
Pioneer
Opcje

A czy taka instalacja nie spowoduje ingerencji w gwarancję telewizora?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gregorijb Nie spowoduje ingerencji w gwarancję telewizora, ponieważ jest podana na stronie aktualizacja plus instrukcja jak to wykonać.

Najlepiej pobrać ALL OS rano coś było nie tak z ALL Windows.

gregorijb
Pioneer
Opcje

@vdsl2 zainstalowałem - jest już 1371.0

Czy mogę gdzieś poczytać co było w tej aktualizacji? 

Co do napisów to będę to monitorować, jak zweryfikuję kanały w czasie oglądania TV to dam znaka. 

Dzięki

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gregorijb  Jeszcze nie co zostało tam proprawione i dodane, ale coś zauważyłem, to została, dodana nowa wersja HbbTV 2.0.1 a była, 1.0 też jest lepszy obraz i dodano warunki prywatności pod pomocą techn.

W tym temacie podaje Changelogs https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/aktualizacje-oprogramowania-dla-telewizor%C3%B3w-gdy-...

gregorijb
Pioneer
Opcje
@vdsl2 tak jak pisałem aktualizacja zainstalowana. Sprawdzałem napisy, ale niestety nadal się samoczynnie uaktywniają. Reszta działa ok.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gregorijb  Dzięki za informacje.

Grzegorz_s
First Poster
Opcje

Czy możesz napisać jak tego dokonałeś?

Jakich argumentów użyłeś aby sklep się zgodził?

0 Like