Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagrywanie kanałów - Sprawdź "Personal Video Recorder"!

(Temat utworzony: 01-02-2019 01:55 PM)
20789 Wyświetlenia
MichałM
Expert
Opcje

Nie masz czasu, aby obejrzeć swój ulubiony program? Jeszcze nic straconego :smiling-face: W tym artykule wyjaśnię, jak włączysz nagrywanie za pomocą funkcji PVR (Personal Video Recorder) i nośnika pamięci podłączanego do USB.

Aby sprawdzić, czy telewizor obsługuje opcję nagrywania wystarczy wejść na www.samsung.pl , gdzie w szczegółowej specyfikacji na stronie produktu znajdziesz taką informację.

1.jpg

Jak skorzystać z opcji nagrywania natychmiastowego przy użyciu ekranu przewodnika?

Naciśnij przycisk  HOME(Domek), a następnie wybierz emitowany program przy użyciu funkcji Przewodnik. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz, a następnie wybierz opcję Nagrywaj z menu podręcznego, aby natychmiast rozpocząć nagrywanie.

2.jpg

W opcji TV na żywo wybierz przewodnik.

3.jpg

W przewodniku wybierz program który chcesz nagrać, następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz.5.jpg

Wybierz Nagrywanie.6.jpg

Czerwona kropka informuje Cię o nagrywaniu programu :).

Możesz też nagrywać w inny sposób!

Jeśli podczas oglądania emitowanego programu wybierzesz opcję Nagrywaj po naciśnięciu przycisku

p1.jpg

lub

p2.jpg

a następnie naciśniesz przycisk Wybierz, a rozpocznie się nagrywanie.

7.jpg

Podczas oglądania TV na pilocie wybierz przycisk

p1.jpg

lub

p2.jpg

i naciśnij przycisk Wybierz.

8.jpg

Wybierz opcje Nagrywaj.9.jpg

Nagrywanie się rozpocznie.

Pamiętaj o ważnych zasadach funkcji PVR.

1. Opcja nagrywania programów dedykowana jest dla kanałów telewizji naziemnej.
  2. Ta funkcja może nie być obsługiwana w zależności od modelu lub regionu geograficznego.
  3. Jeżeli zależy Ci na nagrywaniu programów w TV to przed zakupem warto sprawdzić dostępność tej funkcji w modelu, który Cię interesuje.
  4. Zaleca się użycie dysku twardego USB o prędkości 5 400 obr./min lub większej z własnym zasilaniem. Dyski twarde USB typu RAID nie są obsługiwane.

Mam nadzieję, że powyższe wskazówki będą dla Was bardzo przydatne.

Miłego nagrywania! :smiling-face:

18 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie ma takiej możliwości powinno być w przewodniku abo naciskając przycisk 123 możemy zacząć nagrywanie w czasie transmisji ogladanego programu. Opisane jest to w instrukcji tego modelu. Musimy pamiętać że nagrywać możemy jedynie z anteny Screenshot_20220807-234857_Samsung Notes.jpg
Mariush25
Journeyman
Opcje

Dokładnie tak postępowałem, ponieważ tak również jest w mojej instrukcji. Niestety nadal nic ! Czy ma znaczenie z jakiej anteny jest odbierana TV? Ja mam naziemną. 

Dziękuję bardzo za próbę pomocy. Lajk😉 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie ma znaczenia. A proszę zresetować jeszcze raz tv i ustawić go ponownie.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mariush25  W specyfikacji nie ma nic na temat Time Shift czy Rozszerzony PVR.

https://www.samsung.com/pl/tvs/qled-tv/q60b-43-inch-qled-4k-smart-tv-qe43q67bauxxh/

Mariush25
Journeyman
Opcje

Niestety, chyba taka jest przykra prawda🙄

Mimo zapewnień sprzedawcy, opisie w instrukcji obsługi i przewodniku w odbiorniku - TEN NAJNOWSZY MODEL NIE POSIADA NAGRYWANIA PRZEZ USB.

Dziękuję za pomoc.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mariush25 Jak zależy Ci o nagrywaniu czy Time Shift można zakupić jakiś dekoder.

Co zyskujesz że nagrane programy możesz otworzyć na dowolnym urządzeniu.

Members_XRuJAFb
First Poster
Opcje

Ja mam QE50Q67BAUXXH i dokładnie ten sam problem, co ty - nie mam możliwości użycia nagrywania, mimo, że w instrukcji na stronie Samsunga do tego modelu jest mowa o nagrywaniu. Jestem mega wk.... 😕 Nie sądziłem, że taka firma tak poleci w kulki. Spróbuję reklamować, bo to wygląda na wprowadznie klienta w błąd.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like