Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagrywanie kanałów - Sprawdź "Personal Video Recorder"!

(Temat utworzony: 01-02-2019 01:55 PM)
20721 Wyświetlenia
MichałM
Expert
Opcje

Nie masz czasu, aby obejrzeć swój ulubiony program? Jeszcze nic straconego :smiling-face: W tym artykule wyjaśnię, jak włączysz nagrywanie za pomocą funkcji PVR (Personal Video Recorder) i nośnika pamięci podłączanego do USB.

Aby sprawdzić, czy telewizor obsługuje opcję nagrywania wystarczy wejść na www.samsung.pl , gdzie w szczegółowej specyfikacji na stronie produktu znajdziesz taką informację.

1.jpg

Jak skorzystać z opcji nagrywania natychmiastowego przy użyciu ekranu przewodnika?

Naciśnij przycisk  HOME(Domek), a następnie wybierz emitowany program przy użyciu funkcji Przewodnik. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz, a następnie wybierz opcję Nagrywaj z menu podręcznego, aby natychmiast rozpocząć nagrywanie.

2.jpg

W opcji TV na żywo wybierz przewodnik.

3.jpg

W przewodniku wybierz program który chcesz nagrać, następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz.5.jpg

Wybierz Nagrywanie.6.jpg

Czerwona kropka informuje Cię o nagrywaniu programu :).

Możesz też nagrywać w inny sposób!

Jeśli podczas oglądania emitowanego programu wybierzesz opcję Nagrywaj po naciśnięciu przycisku

p1.jpg

lub

p2.jpg

a następnie naciśniesz przycisk Wybierz, a rozpocznie się nagrywanie.

7.jpg

Podczas oglądania TV na pilocie wybierz przycisk

p1.jpg

lub

p2.jpg

i naciśnij przycisk Wybierz.

8.jpg

Wybierz opcje Nagrywaj.9.jpg

Nagrywanie się rozpocznie.

Pamiętaj o ważnych zasadach funkcji PVR.

1. Opcja nagrywania programów dedykowana jest dla kanałów telewizji naziemnej.
  2. Ta funkcja może nie być obsługiwana w zależności od modelu lub regionu geograficznego.
  3. Jeżeli zależy Ci na nagrywaniu programów w TV to przed zakupem warto sprawdzić dostępność tej funkcji w modelu, który Cię interesuje.
  4. Zaleca się użycie dysku twardego USB o prędkości 5 400 obr./min lub większej z własnym zasilaniem. Dyski twarde USB typu RAID nie są obsługiwane.

Mam nadzieję, że powyższe wskazówki będą dla Was bardzo przydatne.

Miłego nagrywania! :smiling-face:

18 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć ,

funkcja nagrywania programów niestety na tą chwilę nie spowoduje automatycznego uruchomienia telewizora według ustalonego harmonogramu 😞

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MichałM  Czyli moje rozwiązanie jest najlepsze dla @gk16 dla starszych  i obecnych TV

0 Like
Julinium
Explorer
Opcje
U mnie to działa, zaplanowane nagrywanie nawet przy wył. NU8042 ale dysk jest podpięty pod dekoder Polsat .
Mariush25
Journeyman
Opcje

Witam.

Kilka dni temu kupiłem Samsung QLED QE43Q67BAU, wszystko byłoby ok, gdyby nie nagrywanie na pendrive.

Nie potrafię nagrywać 😞 Ustawienie oglądania - ok, ale nie widzę nagrywania. USB - widzi.

Pewnie coś przeoczyłem lub zmieniłem (nieświadomie) w ustawieniach😉

Jeżeli ktoś coś... to będę wdzięczny.

Pozdrawiam

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Mariush25 Witam. Wchodzimy w telewizję na żywo potem w przewodnik wybieramy kanał naciskając Enter i możemy rozpocząć nagrywanie lub je zaprogramować.
Mariush25
Journeyman
Opcje

Niestety w tym miejscu nie mam nagrywania, jest tylko ustawienie oglądania o określonej godzinie 😞

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A na pewno twój model ma opcję nagrywania? Z tego co kojarzę to to powinien posiadać 2xUSB i czy pendrive jest 2.0 czy 3.0?
Mariush25
Journeyman
Opcje

Tak, ma 2xUSB, a pendrive 2.0., ponadto w instrukcji jest opisane nagrywanie, ale i tak nie mogę go znaleźć. Czy jest możliwe, że wyłączyłem jakąś funkcję odpowiedzialną za nagrywanie?

0 Like