Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Multiroom - pytanie o konfigurację i możliwości

(Temat utworzony: 30-10-2018 10:06 AM)
1168 Wyświetlenia
esh0
First Poster
Opcje

Dzień dobry, mam kilka pytań odnośnie systmeu multiroom. Niestety znalezienie rzeczowych informacji graniczy z cudem, a chat Samsunga posiada sprzeczne informacje (np. konsultant twierdzi inaczej niż na anglojęzycznej stronie samsung jest napisane...):

- czy każdym z głośników serii WAM... można sterować oddzielnie, tj. na jednym włączyć spotify, na drugim tidal, na trzecim to co leci w tv itd
- czy można sterować głośnikami za pomocą TV, czy tylko aplikacją
- czy można zgrupować kilka głośników w jeden obszar, np. w kuchni i łazience włączyć spotify, a w sypialni tidal
- czy można przekierować dźwięk z TV na kilka głośników dowolnie skonfigurowanych głośników - czyli np. na kino domowe oraz głośnik w kuchni
- w jaki sposób (i czy w ogóle można) podłączyć inne źródła dźwięku (np. odtwarzacz cd) i przekierować z nich dźwięk do dowolnie wybranych głośników

Chciałbym skompletować taki zestaw:
- TV 75Q7FN
- KD Dolby Atmos HW-N950
- powiedzmy 4 głośniki WAM1500 w różnych pomieszczeniach

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@esh0A mozesz podać link do tej strony ? Bo nie za bardzo Cię rozumiem ?

0 Like
esh0
First Poster
Opcje

Np. na stronie samej aplikacji https://itunes.apple.com/us/app/wireless-audio-multiroom/id1081757852?mt=8 jest napisane "Play different songs in different rooms", a konsultant na chat twierdził, że można odtwarzać jednocześnie tylko z jednego źródła.

Wydaje mi się, że pytania zadałem dość konkretne :smiling-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak dobrze twierdzi konsultant nie ma możliwości przekazywania dzwięku z dwóch lub wiecej zródeł w tym samym czasie a o to Ci chodzi 

0 Like
esh0
First Poster
Opcje

Dlaczego więc samsung w opisie swojej aplikajci twierdzi inaczej? Ogólnie jeśli tak jest i faktycznie głosniki nie potrafią pracować standalone, to nie jest to żaden multiroom, tylko po prostu bezprzewodowe audio 😞 Szkoda, w takim razie trzeba będzie szukać innego rozwiązania, np. sonus, chociaż bardzo chciałem, żeby wszystko było jednego producenta...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy tutaj jest coś wspomniane na temat Multiroom ?  

0 Like
esh0
First Poster
Opcje

Nigdzie nie napisałem, że to soundbar ma być centrum zarządzania. Nawet zadałem pytanie - czy można sterować głośnikami czymś innym niż tylko aplikacją. To jest oczywiste, że bezprzewodowo połączony soundbar + satelity + sub będzie odtwarzał w jednym czasie to samo. Ale nie jest oczywiste, że nie mogę sobie włączyć w tym samym czasie czegoś na głośniku serii WAM - bo skoro nie jest spięty w grupę, to dlaczego nie miałby móc odtwarzać czegoś innego? Przecież równie dobrze mogę go kupić samego (bez soundbara i tv) i przeciez będę mógł nim sterować. Obawiam się, że nie obejdzie się bez wizyty w salonie i po prostu próby konfiguracji tak, jakbym chciał 😞

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
esh0
First Poster
Opcje

Obawiam się, że nie zrozumiałeś o co pytam. Strona którą mi podesłałeś opisuje multiroom telewizję, a ja pytam o multiroom audio - wszystkie moje pytania dotyczą audio, a nie TV. Mówimy o tym https://www.samsung.com/pl/audio-video/wireless-audio-multiroom/

0 Like
esh0
First Poster
Opcje

Tak czy siak - z Twoich wypowiedzi wynika, że system samsung nie spełni moich oczekiwań (a czy to jest multiroom czy nazwać to inaczej to nie ma znaczenia) i muszę szukać rozwiązania u innych producentów.

0 Like