Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Model UE43BU8002K - nagrywanie z EPG; PVR; timeshift

(Temat utworzony: 10-08-2023 02:32 PM)
434 Wyświetlenia
Piotr_P
First Poster
Opcje

Witam,

Czy telewizor UE43BU8002K obsługuje nagrywanie z EPG; PVR; timeshift ?

Gdzie można znaleźć informacje który model TV ma takie funkcje ?

Dziękuję za informację ?

0 Like
jacentyy
Student
Opcje

Ale pytanie dlaczego muszę mieć do tego pilota serwisowego ? Gdzie taki mogę kupić?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Bez pilota serwisowego nie wiele zdziałasz. Poza tym taki pilot można sememu wykonać.

Nie wiem gdzie taki pilot można kupić.

jacentyy
Student
Opcje

Czyli  konkludując Twoje wypowiedzi specjalnie ogranicza się użytkowanie mojej własności, a to już standard w firmie Samsung, taka "demokracja" po koreańsku. Wracając do tego nieszczęsnego timeshiftu niedziałającego w Polsce, myślę, że dałoby się to na pewno zaskarżyć do jakiś instytucji europejskich, jest to  ewidentne dyskryminowanie polskich użytkowników, może ktoś się na tym zna?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jacentyy Takie ograniczenia są tez u  innych producentów a nie tylko w Samsung.

Nie wygrasz ponieważ masz w specyfikacji na stronie że modele z 2022 roku nie maja tych opcji tak samo jest podane w instrukcji.

Zrzut ekranu 2023-03-13 091116.png

jacentyy
Student
Opcje

A Ty prawnik jesteś, że pewien jesteś braku wygranej ? Poza tym mówię tu prawodawstwie UE i niezrozumiałej decyzji odnośnie wyłączenia pewnej funkcji tylko w jednym Państwie (kilku )  względem  wyłączenia w całej UE. Jest to objaw dyskryminacji, funkcja była dostępna poprzednio, nie była to jakaś dodatkowa płatna usługa/wyposażenie. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jacentyy  Znalazłem taką informacje  że te opcje są niedostępne nie tylko w Polsce.

https://eu.community.samsung.com/t5/tv/qe65qn91batxxh-no-tv-recording-nor-time-shift-options/m-p/553...

0 Like
jacentyy
Student
Opcje

Czyli Europa wschodnia - ewidentny przykład dyskryminacji , przydałoby się, żeby ktoś skopał za takie wybryki Samsungowi pupsko. 

0 Like
marcel2007
Voyager
Opcje

Podejrzewam że funkcje PVR i Timeshift da się odblokować w menu serwisowym. Tylko czemu ma to robić użytkownik narażając się na utratę gwarancji ? Europa wschodnia to dla Samsunga "trzeci świat".  A Korea dla nas ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@marcel2007  Nie wszystko jest możliwe do odblokowania w menu serwisowym przez użytkownika czy serwis. Powiedzmy że teraz uda ci się uruchomić te opcje to po wydaniu jakieś aktualizacji ta opcja zostanie ponownie zablokowana na stałe.

Grzegorz000
First Poster
Opcje
Witam, 
Planuje zakup Smart TV Samsung i już praktycznie go zamówiłem w jednym z elektromarketow, ale zauważyłem w ostatniej chwili że ma brak "nagrywania na nośnik USB"
Poczytałem trochę i jestem niemiło zaskoczony.

Czy żaden dostępny obecnie na rynku Smart TV Samsunga nie ma aktywnych opcji PVR i Timeshift?

A jeśli jakiś ma, to jaka seria/model?

W domu całą elektronika i AGD od Samsunga i chciałem też tv, ale obecnie możliwość pauzy w oglądanym programie to dla mnie jedna z najważniejszych funkcji tv
0 Like