Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Model UE43BU8002K - nagrywanie z EPG; PVR; timeshift

(Temat utworzony: 06-11-2022 10:45 AM)
6360 Wyświetlenia
Piotr_P
First Poster
Opcje

Witam,

Czy telewizor UE43BU8002K obsługuje nagrywanie z EPG; PVR; timeshift ?

Gdzie można znaleźć informacje który model TV ma takie funkcje ?

Dziękuję za informację ?

0 Like

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Piotr_P  Dzwoniłem do Samsunga i wszystkie modele z 2022 roku nie mają opcji nagrywania na rynek Polski.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @marcel2007  :smiling-face: Potwierdzam informację przekazaną przez @vdsl2 . Linia telewizorów z 2022 roku nie posiada funkcji nagrywania programów. 
Moim zdaniem powodem takiej decyzji może być rozwój aplikacji internetowych i przeniesienie się na platformy internetowe Użytkowników. Producenci sprzętu oraz telewizji pewnie dążą do tego, aby dostęp do materiałów filmowych, programów, seriali itd. był również online.  

Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Obsługa TimeShift i PVR według kraju.
Dlatego nie we wszystkich krajach telewizory  Samsung obsługują nagrywanie programów telewizyjnych. Dostęp do tej funkcjonalności może być jednak uzależniony od roku produkcji telewizora. Telewizory z 2021 r. i starsze obsługują TimeShift, ale telewizory z 2022 roku i nowsze już nie.

Lista krajów, w których działa TimeShift.

Belgia
Holandia
Luksemburg
Wielka Brytania
Irlandia
Hiszpania
Portugalia
Andora
Szwecja
Dania
Norwegia
Finlandia
Islandia
Udostępnij
Niemcy
Austria
Szwajcaria
Australia
Nowa Zelandia
Rosja

Lista krajów, w których nie działają funkcje TimeShift i PVR
USA
Kanada
Meksyk
Polska
Węgry
Słowacja
Słowenia Bułgaria
Rumunia
Türkiye
Czechy
Ukraina

Oczywiście nie jest to pełna lista krajów.
Jeśli chcesz sprawdzić, czy Twój telewizor Samsung obsługuje funkcję TimeShift, możesz to zrobić na kilka sposobów.

Wejdź na stronę Samsunga i znajdź swój model telewizora; Jeśli specyfikacje techniczne obejmują funkcję TimeShift, telewizor obsługuje nagrywanie programów telewizyjnych.

https://www.samsung.com/pl/support/
Możesz także spróbować podłączyć dysk flash USB i spróbować aktywować TimeShift; jeśli usługa będzie niedostępna, otrzymasz odpowiedni komunikat lub usługa po prostu nie zostanie aktywowana.
Dodam też, że z tych opcji zrezygnował nie tylko Samsung, ale i inni producenci.

61 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Piotr_P  Ten model nie opcji nagrywania.

https://www.samsung.com/pl/tvs/uhd-4k-tv/bu8000-43-inch-crystal-uhd-4k-smart-tv-ue43bu8002kxxh/#spec...

Nagrywanie jest jak TV ma dwa tunery TV/SAT. Widzę na stronie nie ma tych informacji o nagrywanie. Proponuje Ci kontakt z Samsung.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Piotr_P
First Poster
Opcje

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Właśnie zauważyłem, że na stronie nie ma takiej informacji TUNER TV/SAT.

Znalazłem dwie inne opcje - może o to chodzi:

Tuner DTV x2 lub 2 tunery - jak poniżej:

samsung.png

?

Oczywiście będę jutro się kontaktował z obsługą...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Piotr_P
First Poster
Opcje

Hmmm,

W wskazanym linku do telewizora https://www.samsung.com/pl/tvs/qled-tv/q80a-50-inch-qled-4k-smart-tv-qe50q80aatxxh/#specs

Nie ma żadnej informacji o TV/SAT, a jest o 2 tunerach (Tuner DTV x2 lub 2 tunery) jedynie coś jest w łączności:

samsung_2.png

W instrukcji UE43BU8002K jest to samo opisane (strona 118), to co wskazałeś. Lecz nic nie ma czy ten model to ma.

Szkoda, że tak słabo SAMSUNG komunikuje taką prostą i podstawową funkcję...

Jeszcze raz dzięki, za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zgadza się że TV ma dwa tunery Q80AAT i poniżej jest info.

Zrzut ekranu 2022-11-06 134740.png

Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Piotr_P  Dzwoniłem do Samsunga i wszystkie modele z 2022 roku nie mają opcji nagrywania na rynek Polski.

marcel2007
Voyager
Opcje

Trochę to dziwne.  Mam w domu "stare" bo z 2017 roku modele Samsunga i to nie jakieś premium lecz podstawowe i mają możliwość nagrywania i time shift. Mam również jeden nowo-stary bo z 2020 roku i też ma PVR.

Dlaczego ta funkcja, dla mnie bardzo istotna, znika z telewizorów ? Przy zakupie nowego modelu muszę bardzo uważać lub zmienić na LG. Tam wszystkie mają.

0 Like
Rozwiązanie
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @marcel2007  :smiling-face: Potwierdzam informację przekazaną przez @vdsl2 . Linia telewizorów z 2022 roku nie posiada funkcji nagrywania programów. 
Moim zdaniem powodem takiej decyzji może być rozwój aplikacji internetowych i przeniesienie się na platformy internetowe Użytkowników. Producenci sprzętu oraz telewizji pewnie dążą do tego, aby dostęp do materiałów filmowych, programów, seriali itd. był również online.  

Arcioch
Apprentice
Opcje

Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego Samsung pojechał po bandzie i odciął w Polsce i podobno też w innych krajach EE opcję nagrywania programów TV? (gdzieś czytałem taką informację na forum społeczności)

Z mojej strony na QE65S95BAT próbowałem podpinać dyski WD Passport, SSD i opcja milczy.

Jak to możliwe, że w telewizorze za takie pieniądze z dedykowaną opcją na pilocie (!) Samsung ot, tak postanawia zrobić pod górkę klientowi? 😞

Wcześniej korzystałem z telewizorów LG i tam o dziwo problemów z nagrywaniem nie ma (korzystałem często gęsto).