Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kształt (krzywizna) matrycy ue65nu8072

(Temat utworzony: 08-10-2018 03:47 PM)
1246 Wyświetlenia
ultek
Apprentice
Opcje

Hej,

Od czwartku jestem posiadaczem telewizorka UE65NU8072. Zastanawia mnie kształt matrycy - nie jest idealnie płaska lecz lekko wygięta. Gdyby przyłożyć coś idealnie płaskiego do boków telewizora, środek ekranu "odchodziłby" w tył jakieś 4-5mm. Zauważyłem to gdy był włączony i zniekształcał odbicie mojego pokoju :smiling-face:

Czy to normalne przy ekranach 65 calowych?

Co do migania z ps4pro - też jest ten problem ale tylko pojedynczy w ciągu kilkudziesięciu sekund od włączenia konsoli. Miałem kilka sesji kilkugodzinnych i zawsze migało tylko raz na samym początku.

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ultekCo do matrycy to TV jest zawieszony czy stoi na podstawie ? A do migania to jaką masz wersje firmware ?

0 Like
ultek
Apprentice
Opcje

Wisi na ścianie (vesa 400 specjalne tulejki/podkładki od samsunga z pudełka). Nie sprawdziłem jak przez godzinę stał na podstawie a zdejmować specjalnie nie będę :smiling-face:

Firmware mogę dopiero sprawdzić wieczorem jak będę w domu.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ultekMoże warto się skontaktować z infolinią Samsunga tel 22 607 93 33 żeby serwis to sprawdził takie odkształcenie? Dla mnie trochę spore 4/5 milimetrów a co do wersji firmware czekam na info ? 

0 Like
ultek
Apprentice
Opcje

Żona mówi że ona nic nie widzi żeby był krzywy... Może faktycznie troche przewrażliwiony jestem. Na zdjęciu to ciężko zobaczyć bo ostrość łapie na końcu... Na infolinii w ogóle ciężko bo koleś myślał że narzekam na krzywą matrycę w wersji "curved" :face-with-tears-of-joy: Powiedział że powinien być prosty...

w odbiorze nie przeszkadza, na matrycy żadnych przebarwień/bleedingu/ghostingu/innegoczegoś nie ma a jak się okaże że zabiorą tego i przywiozą dużo gorszą sztukę to dopiero lipa będzie...

tym bardziej że to 144cm długości....

wersja firmware T-KTM2DEUC-1134.0,BT-S

tv.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Za wiele nie widać na zdjeciu żeby coś było nie tak z TV. Jest nowsza wer 1153.3  i pewnie trzeba zrobić przez pamieć USB a nie bezpośrednio online masz tutaj

0 Like
ultek
Apprentice
Opcje

Ok, sprawdzę jeszcze z wymuszaniem rgb na ps4pro bo w tej chwili mam automatycznie... Jak nie pomoże to najprawdopodobniej pobawię się w zmianę softu...

0 Like
ultek
Apprentice
Opcje

To jeszcze ostatnie pytanie - takie przebarwienie zaczynajace się gdzieś w 1/3 a kończące w 2/3 ekranu, pionowe z góry na dół, to normalne? Widoczne tylko na tych planszach testowych (szczególnie zieleń/niebieski). Podczas grania/oglądania tv efekt niezauważalny.

Na zdjęciu troche mniej to widać niż na żywo, wieczorem. 

Zignorowac to? P1020035.JPG

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ultekTo powinni sprawdzić technicy .

0 Like