Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak włączyć YouTube w 4K?

(Temat utworzony: 28-08-2020 10:08 AM)
2570 Wyświetlenia
Bartekg
Apprentice
Opcje

Witam, posiadam TV Samsung 2020 - UE55TU8502. Przy włączeniu filmu i wybraniu jakości 4K w ustawieniach dla nerdów pokazuje mi Viewport / Frames 192x1080*2.00. Mam przez to rozumieć że jest odtwarzane w 4K ale konwertowane do HD (2K)?

0 Like
42 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bartekg Nie patrz na Viewport / Frames a tylko na Res tu pokazuje, że masz 4K.

Zobacz, sobie jak to wygląda na laptopie Viewport / Frames.

Bartekg
Apprentice
Opcje

A jak wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube? Dziwne to dla mnie ponieważ w ustawieniach mam wyłączone, a pomimo to filmy/teledyski się autoodtwarzają czasem jakaś reklama pomiędzy wskoczy, a czasem jeden po drugim. Ma ktoś rozwiązanie tego?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bartekg  Na to nie mamy wpływu na autoodtwarzanie pozostaje Ci kontakt z YT.

0 Like
gregorijb
Pioneer
Opcje

Hej, a ja mam pytanie. Od jakiegoś czasu (ciężko mi stwierdzić) mam problemy aby odtworzyć film w jakości 4K na YouTube. Zauważyłem, że aktualizacja YT miała miejsce 24.09.2020 i być może od tego momentu filmy w 4K po prostu się nie włączają. Oczywiście jak zmniejszę jakość to wszystko działa.

Jak wygląda problem? Chcę włączyć film w jakości 4K i obraz po włączeniu filmu jest albo czarny i film się nie odtwarza, albo kręci się kropeczkowe kółeczko...

Mój TV to Samsung Q60R

Wersja oprogramowania to 1361.0

Internet po kablu: bardzo szybki

Pozdrawiam

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gregorijb  Czy masz wersję YT web_20201007_00_RC00 ? Sprawdź, czy nie masz IPv6 https://test-ipv6.com/

gregorijb
Pioneer
Opcje

@vdsl2 tak posiadam wersję o której wspomniałeś, czyli web_20201007_00_RC00

Jednakże po kliknięciu na link który przesłałeś wyskoczyła informacja:

Twój serwer DNS (prawdopodobnie prowadzony przez twojego dostawcę usług) wygląda jak by nie posiadał połączenia do Internetu z wykorzystaniem protokołu IPv6 albo nie jest skonfigurowany tak, żeby z niego korzystać. To może w przyszłości ograniczyć twój dostęp do stron korzystających wyłącznie z IPv6.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gregorijb  U mnie działa idealnie a mam internet do 60 Mb mobilny od T-Mobile może odłącz TV i router od prądu na chwilę też możesz ręcznie wpisać DNS w TV https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/r%C4%99czne-ustawianie-dns/m-p/386454#M2036

gregorijb
Pioneer
Opcje

@vdsl2 dziekuje - odłączyłem tv wraz z routerem od prądu i zaczęło wszystko działać.

A odnośnie IPv6 i wyniku testu z linku który przesłałeś mam coś działać w UPC? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gregorijb Zobacz, jak to jest u mnie.

IPv6.PNG