Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak włączyć YouTube w 4K?

(Temat utworzony: 28-08-2020 10:08 AM)
2593 Wyświetlenia
Bartekg
Apprentice
Opcje

Witam, posiadam TV Samsung 2020 - UE55TU8502. Przy włączeniu filmu i wybraniu jakości 4K w ustawieniach dla nerdów pokazuje mi Viewport / Frames 192x1080*2.00. Mam przez to rozumieć że jest odtwarzane w 4K ale konwertowane do HD (2K)?

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @POMEN :smiling-face: Tv prezentuje obraz zgodnie z otrzymanym sygnałem. Sprawdź działanie na materiałach w aplikacji Youtube na telewizorze, która daje możliwość sprawdzenia bieżącej prędkości oraz rozdzielczości na odtwarzanym filmie. Oczywiście kluczowa będzie prędkość Internetu, ale osiągania w danej chwili przez tv, a nie dostępna na Twoim łączu w domu. 

0 Like
POMEN
Apprentice
Opcje

W ustawieniach dla nerdów z reguły prędkość łącza to +/- 22000kbs, i jakość obrazu 1920*1080p 30fps

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@POMEN Czy te same treści na innych urządzeniach faktycznie są 4K? Masz jakiś przykładowy materiał? Może to wynikać z ograniczeń po stronie aplikacji.

0 Like
POMEN
Apprentice
Opcje

Ten sam stream na innych telewizorach czy komputerze odtwarza się w 4k bez problemu, zauważyłem że jak podłącze komputer przez hdmi do TV, i włączony stream w 4k na komputerze przesłany na telewizor działa w 4k,   jak wyłączę komputer, w telewizorze zostaje mi opcja wybrania jakości 4k na tym streamie i każdym innym , ale znika w momencie kiedy odłączę kabel hdmi od tv

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@POMEN Czy możesz podać link lub nazwę?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jaką masz wersję aplikacji YT web_20230503_04_RC00?

0 Like
POMEN
Apprentice
Opcje

Tak , zgadza się

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@POMEN Czy masz wersję firmware 1310? Jeśli tak to przy tej wersji były problemy z YT.

Pozostaje poczekać na aktualizację aplikacji YT która poprawi działanie 4K.

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE65Q7CAMTXXH/#downloads

POMEN
Apprentice
Opcje

Zgadza się , 1310 , dziwne że telewizor z górnej półki w sumie za nie małe pieniądze a ma takie problemy , no ale trudno , dzięki za poświęcony czas 

0 Like