Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak uzyskać dźwięk przestrzenny z dekodera, który jest podłączony do TV na kinie domowym?

(Temat utworzony: 10-10-2016 02:14 PM)
14876 Wyświetlenia
MichałL
Pathfinder
Opcje

W celu uzyskania dźwięku przestrzennego wystarczy, że wejdziesz w Menu> Dźwięk> Ustawienia eksperckie> Format dźwięku HDMI zmieniamy na Bitstream. Jeśli na dekoderze wybrana będzie opcja dźwięku przestrzennego, pojawią się dodatkowe opcje do wyboru oprócz PCM (czyli stereo) w formacie dźwięku TV, czyli Menu> Dźwięk> Ustawienia eksperckie>Format dźwięku.

UWAGA !  Uzyskanie dźwięku przestrzennego z dekodera jest możliwe w TV od 2015 roku.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
8 Odpowiedzi
hiob
First Poster
Opcje
witam czy jak podłącze soundbar z dts do TV samsunga 55q644 bez dts to czy film z neta z dts pójdzie z dts do soundbar ? czy jest jakaś na to opcja
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@hiob  Napisz, jaki masz dokładny model soundbar i TV ?

0 Like
hiob
First Poster
Opcje
soundbar JBL 5.1 dokładnego modelu nie znam TV QE55Q64R .

taki zestaw mam zamiar kupić dlatego pytam by nie przestrzelic
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@hiob  Masz napisane w instrukcji o DTS od strony 156 Klik też masz to podane w specyfikacji na stronie Klik

0 Like
hiob
First Poster
Opcje

czyli jak rozumiem nie ma opcii typu passthru ? 

ps. czy nie używając wogóle DTS to czy jeszcze jest coś co by zmieniło na plus korzystanie z soundbara ?   może dasz rade mi doradzić czy jest sens wziąć inny tv z szerszą gamą dzwiekowych funkcji , czy po prostu taka konfiguracja jest wystarcająca ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@hiob  Jutro podejdę do media expert i sprawdzę, na tym modelu jak faktycznie jest z tym DTS i dam Ci znać wieczorem.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@hiob  Nie jest dostępny DTS  w modelach RU na rok 2019.

0 Like
hiob
First Poster
Opcje
ok dzięki
0 Like