29-12-2018 07:17 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 09:36 AM przez RadekK
Dzień dobry. Tak jak w temacie, jak jest naprawdę z tymi aktualizacjami w telewizorach Samsung? Chodzi mi jak długo trwa wsparcie producenta? Czy np dwuletnie telewizory mają już gdzieś, i zostawiają je bez wsparcia? Czy tak samo, są traktowane flagowe modele, tudzież Q9 FNA? Pytania moje wzięły się z różnych wypowiedzi "różnych" osób z Internetu. Ludzie piszą, że Samsung ma gdzieś po dwóch latach swoje tv. Ja mam teraz 3 letniego Sony i jeszcze czasem coś ram dostanę. I jeszcze jedno pytanie odnośnie nowych funkcji ktore będą dostępne w telewizorach Samsung w 2019 roku, czyli dostęp bezprzewodowo do treści w chmurze itd. Czy telewizory S z roku 2018 dostaną aktualizację z nowymi funkcjami? Jak to wygląda w praktyce u Samsunga?
Całe życie byłem negatywnie nastawiony do całej firmy Samsung, ale powoli zacząłem się przekonywać. Zaczęło się od telefonu, teraz kupiłem telewizor który idzie do mnie, i dojdzie po sylwestrze, tylko zapomniałem zasięgnąć opinii , od prawdziwych użytkowników,a nie bajkopisarzy6i innych znaFców z internatów. Będę bardzo wdzięczny za poświęcony czas na odpowiedzi na moje pytania.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
30-12-2018 10:40 AM
@Szewcu72Każdy ma prawo robić, to co chce ze swoim sprzętem. Sam tego nie popieram, ale warto mieć świadomosć, że jest taka możliwość.
@vdsl2Nie wiem jak, to wygląda teraz, ale w przypadku telewizora, który opisałem w ciągu tych 3 lat nie zauważyłem żadnej drastycznej zmiany wyglądu, ani nowej funkcji. Samsung nigdy nie chwalił się tym, co było zmieniane lub dodawane. Jak już się pojawiał changelog przy oprogramowaniu, to była tylko wzmianka o zabezpieczeniach. Oczywiście masz rację, że jest dużo zmian, których normalny użytkownik nie zauważy, np.
-Wsparcie HDR w wyższych modelach
-Poprawa czasu reakcji w grach
-Aktualizacja przeglądarki internetowej
itd.
Sytuacja byłaby bardziej jasna, gdyby pojawiała się normalna lista zmian przy każdej aktualizacji. A tak trzeba się domyślać.
29-12-2018 07:22 PM — edytowano 29-12-2018 07:28 PM
Tak wsparcie jest przez dwa/trzy lata chyba że zostanie wykryty krytyczny błąd to wtedy można pobrać aktualizacje ze strony https://www.samsung.com/pl/support/
29-12-2018 08:59 PM
29-12-2018 09:10 PM
Myślę, że wszystkie firmy podchodzą do tych kwestii podobnie.
29-12-2018 09:43 PM
@kamil40013 kolego, to oficjalne forum i takich działań tu nie propagujemy. 😞
29-12-2018 10:13 PM
30-12-2018 07:27 AM
@FilipR a czy post był adresowany do Ciebie, że pytasz?
30-12-2018 08:25 AM
@kamil40013Gdyby takie aktualizacje nic nie wnosiły to, po co były wypuszczane. A poza tym sporo było zmian, ale nie widoczne gołym okiem dla normalnego użytkownika.
30-12-2018 10:40 AM
@Szewcu72Każdy ma prawo robić, to co chce ze swoim sprzętem. Sam tego nie popieram, ale warto mieć świadomosć, że jest taka możliwość.
@vdsl2Nie wiem jak, to wygląda teraz, ale w przypadku telewizora, który opisałem w ciągu tych 3 lat nie zauważyłem żadnej drastycznej zmiany wyglądu, ani nowej funkcji. Samsung nigdy nie chwalił się tym, co było zmieniane lub dodawane. Jak już się pojawiał changelog przy oprogramowaniu, to była tylko wzmianka o zabezpieczeniach. Oczywiście masz rację, że jest dużo zmian, których normalny użytkownik nie zauważy, np.
-Wsparcie HDR w wyższych modelach
-Poprawa czasu reakcji w grach
-Aktualizacja przeglądarki internetowej
itd.
Sytuacja byłaby bardziej jasna, gdyby pojawiała się normalna lista zmian przy każdej aktualizacji. A tak trzeba się domyślać.
30-12-2018 11:11 AM
@kamil40013Już mało producentów nie podaje takiej listy, ale kiedyś w Samsungu była taka lista.