Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Irytujące modale o zwiększonym zużyciu energii

(Temat utworzony: 07-06-2023 09:36 PM)
632 Wyświetlenia
YesItsMaciej
Journeyman
Opcje
Cześć, czy jest jakakolwiek szansa wyłączenia irytujących powiadomień które się pojawiają za każdym razem gdy zmienia się tryb obrazu?
Przeszedłem przez ustawienia i nie mogę znaleźć opcji związanej z tym modelem.

Czy na prawdę muszę czytać to samo ostrzeżenie za każdym razem? To nie jest śmieszne 😞
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@YesItsMaciej  Czy możesz pokazać zdjęcie z tym problemem? Bo pierwszy raz o czymś takim słyszę.

YesItsMaciej
Journeyman
Opcje
Jasne20230607_214921_1000003985_1686167363.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@YesItsMaciej  Czy próbowałeś przywrócić TV do ustawień fabrycznych? Jaki to dokładny model TV?

Sebek74
Explorer
Opcje

Czy udało się rozwiązać problem? Jest to irytujące.

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @Sebek74 :smiling-face: W czym mogę Ci pomóc? Podeślij również swój model Tv. 

0 Like
YesItsMaciej
Journeyman
Opcje
Nie ma na to rozwiązania w systemie tizen. Ja sobie poradziłem w taki sposób że używam Chromecast do wszystkiego i szerokim łukiem omijam system telewizora
0 Like
Sebek74
Explorer
Opcje

Witaj. Chodzi o to o czym mowa w treści pytania w wątku. Mam OLED z serii S90C i nie potrafię wyłączyć tego komunikatu. A zgłasza się za każdym razem przy przewijaniu opcji jak chcę przełączyć pomiędzy standard i film.

20240130_074647.jpg

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Sebek74 Niektóre tryby obrazu zwiększają zużycie energii, dlatego dostajesz ten komunikat. Zazwyczaj trybu obrazu nie zmienia się co kilka minut.

Sądzę, że jest to zaprogramowane w taki sposób, aby użytkownik mógł świadomie kontrolować koszty zużycia energii elektrycznej.

YesItsMaciej
Journeyman
Opcje
To bardzo dobrze bo przecież za każdym razem jak zmieniam ustawienia obrazu to magicznie zapominam o tym że większość z nich ma wpływ na zużycie energii, dlatego trzeba przypominać mi za każdym razem 🙂