13-06-2018 10:24 AM
Wczoraj odebrałem TV z serwisu i wszystko działało aż do następnego dnia. Z przypisanych przycisków działa tylko 'power', ale reszta (cztery kolory, kierunki itd.) już nie.
TV: UE55M5572
Wersja oprogramowania: T-KTSDEUC-1210.8
07-02-2020 09:56 PM
Miałeś kabel przez jakiś czas odłączony albo tv przez dłuższy czas nie używałeś (kilka dni)? Mi kiedyś to pomagało - jakby się coś restartowalo. Teraz to już jest kaplica.
09-02-2020 01:48 PM
@pyrkomi
Witaj, powiem tak.
Po całej awarii przywracałem ustawienia fabryczne telewizora i sprzętów podpiętych ( PS4, amplituner Denon) kompletnie nic nie pomogło, wymieniłem kable HDMI, także bez zmian. Po 3 dniach walki poddałem się i użytkowałem normalnie bez działającego Anynet+ i HDMI ARC. Tydzień po całej akcji bez ruszania czego kolwiek telewizor po włączeniu załączył odrazu amplituner i dźwięk poszedł przez HDMI i całe sterowanie i wszystko zaczęło działać. Już przestaje ogarniać te wszystkie sprzęty, żyją własnym życiem.
Pozdrawiam
PS.(nie mam rozwiązania na zaistaniały problem)
26-05-2020 06:50 PM
Witam u mnie jest to samo padlo tzw Cec wiec nie ma wlaczania urzadzen i przekazywania dzwieku po arc nie daj sobie mydlic oczu .Napewno jest to awaria samsungi ostatnio obnizaja loty ja w swoim h6400 mam coraz wiecej takich usterek mozesz oblukac moje inne posty wylaczanie aplikacji w smarcie, 2 plamy na ekranie .Pozdrawiam
A to ze zrobiliscie kastracje audio z 5.1 na stereo jak sie pusci dzwiek przez wasze tv to mistrzostwo swiata .
26-05-2020 07:21 PM
Ja już podłączałem nawet soundbara Samsunga bo rzekomo TV może mieć problem ze sprzętem z innej firmy i oczywiście również nie działa. Prawda jest taka, że Samsung sprzedaje wadliwy produkt, nie potrafi tego naprawić a ludziom wciska kit, że ich sprzęt jest ok, tylko inni producenci zawinili.
Pozostaje w przyszłości wybrać konkurencję, chociaż u nich podobne historie się zdarzają