Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HDMI-CEC/Anynet+ przestał działać

(Temat utworzony: 13-06-2018 10:24 AM)
20884 Wyświetlenia
3dh
Pioneer
Opcje

Wczoraj odebrałem TV z serwisu i wszystko działało aż do następnego dnia. Z przypisanych przycisków działa tylko 'power', ale reszta (cztery kolory, kierunki itd.) już nie.

TV: UE55M5572

Wersja oprogramowania: T-KTSDEUC-1210.8

0 Like
53 Odpowiedzi
Kurpis
Apprentice
Opcje

Witam, niestety borykam się z tym samym problemem. ARC się odłączył i nie steruje podpiętych urządzeń. Może cofnięcie softu uratuje sytuację 🙂

Pozdrawiam

0 Like
pyrkomi
Journeyman
Opcje

Podobno nie ma opcji na cofnięcia softu. Serwisant zaproponował mi wymianę płyty głównej ze starym softem, ale stwierdziłem, że to bez sensu.

Podpiąłem pod optyka i muszę obsługiwać amplituner drugim pilotem, ale przynajmniej nie ma problemu z dźwiękiem.

Nie jestem tylko pewien czy przez optyka można puścić dźwięk dolby ditigal +, bo mam tą opcję wiecznie wyłączoną.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pyrkomi  Można, ale jak masz, ustawione na PCM to będzie tylko STEREO.

20200121_092425.jpg

0 Like
pyrkomi
Journeyman
Opcje

Dolby Digital i Dolby Digital + to inne technologie.

Większość materiałów nadawanych w Dolby Digital (np. HBO Go), nawet nie ma dźwięku 5.1.

0 Like
Kurpis
Apprentice
Opcje

Oczywiście jeśli chodzi o dźwięk to idzie po optyku, ale mi niestety najbardziej zależy na sterowaniu ppdpiętych urządzeń tj. Ps4 po anynet+. Niesety chyba czas zmienić Samsunga.

0 Like
pyrkomi
Journeyman
Opcje

A możesz mi powiedzieć jak sterowałeś PS4 po Anynet+? Myślałem, że tylko padem można sterować. Pytam, bo chcę niedługo zakupić.

0 Like
Kurpis
Apprentice
Opcje
Bez problemu pilot od telewizora, poruszał się po nemu ps4 jak pad. Także aby uruchomić netflixa lub yt w ogóle nie używałem pada. Po wybraniu źródła na Tv odpalała się konsola, obraz przeskakiwał automatycznie, a dalej tak jak już napisałem. Pilot od ampli oraz pad od ps4 nke były używane. A teraz kaplica.
0 Like
roninszogun
Apprentice
Opcje
u mnie podobne efekty (brak sygnału audio po HDMI ARC, brak Anynet+) pojawiły się z powodu jednego z kabli HDMI podłączonych do portu w amplitunerze. Odkryłem to trochę przypadkowo. Prawdopodobnie zakłócał on działanie sygnału ARC chociaż nie był wpięty w port HDMI ARC.
Pisze o tym tu:
https://eu.community.samsung.com/t5/Telewizory/problem-z-funkcj%C4%85-HDMI-ARC-i-przesy%C5%82aniem-s...
0 Like
Kurpis
Apprentice
Opcje

Dziękuję za opisanie swojego problemu, niestety u mnie to nie pomogło. Już chyba wyczerpałem wszystkie możliwości.

Czekam na nowe oprogramowanie.

0 Like
Kurpis
Apprentice
Opcje

Wracając do tematu. Sterowanie ARC samo wróciło i wszystko jest jak dawniej.  Nie rozumiem co było nie tak. Pozdrawiam

0 Like