Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Flash Player seria H

(Temat utworzony: 21-03-2017 02:43 PM)
16356 Wyświetlenia
Monia1990
First Poster
Opcje

Witam,

Dlaczego wyłaczyliście Państwo Flash w przrgladarce w Smart TV z serii H z 2014 roku?

W TV rok starszych Flash na tych samych stronach działa prawidłowo.

To celowe zagranie przed premierą nowej linii TV?

110 Odpowiedzi
MichałL
Pathfinder
Opcje

Na chwilę obecną otrzymałem taką odpowiedź:

„Otrzymaliśmy informacje od użytkowników, że po aktualizacji wybrane strony oparte na Adobe Flash Player nie odtwarzają filmów/strumienia(kanały live). Obecnie nasza firma od 2015 roku zaleca i rozwija w przeglądarkach nowy format zastępujący Flash Playera – HTML5. W związku z tym rekomendujemy, jeżeli jest taka możliwość, skorzystania ze skryptu HTML5 na tych stronach.

Mimo wszystko jednak wszelkie sugestie i uwagi, co do działania przeglądarki w naszych TV jak najbardziej zbieramy i kierujemy do centrali naszej firmy.”

Sprawa jest cały czas w toku jak będę miał dodatkowe informacje bezzwłocznie je tu umieszczę.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
dreszk
Journeyman
Opcje

Widzę, że Samsung dalej milczy...

Próbował ktoś może, czy opcja Pomoc techniczna > Diagnostyka > Resetuj przywróci przeglądarkę do stanu sprzed tej aktualizacji usuwającej flash playera?

Aktualnie mam UE48H6470 prod. Słowacja (brak tego modelu na polskiej stronie Samsunga) i nie jestem pewien, czy zastosowanie tej opcji nie przysporzy mi przypadkiem problemów z wersją językową...

0 Like
epa3
First Poster
Opcje

Próbowałem nic nie pomaga

0 Like
epa3
First Poster
Opcje
Prosze o link do napisania zbiorowej skargi
0 Like
kozbus
Pathfinder
Opcje
słaby temat z tym flashem ciekawe kiedy bedzie cos wiadomo
0 Like
kolucho
First Poster
Opcje
Witam,
też należę do grona poirytowanych użytkowników serii H nie mogących korzystać z Flash'a.
Dziś dostałem odpowiedź od wsparcia Samsunga:
"Firma Samsung traktuje daną sytuację priorytetowo i obecnie kwestia Flash Player jest weryfikowana przez naszą centralę w Korei. Jednakże obecnie nie dysponujemy informacjami na temat przywrócenia wsparcia Flash Player w przeglądarce telewizora. "

Sprawdzał ktoś rozwiązania oferowane przez np. www.smartfleshplayer.com ?
0 Like
dreszk
Journeyman
Opcje

"Firma Samsung traktuje daną sytuację priorytetowo ...", priorytetowo od kilku tygodni, dobry żart..!

Nasza wina, że ufając takiej firmie, mieliśmy włączone automatyczne aktualizacje, a firma Samsung dołacza do tych, u których takie aktualizacje mogą być niekorzystne, albo nawet szkodliwe dla klienta 😞
Rozwiązania oferowane przez np. www.smartfleshplayer.com , co to za rozwiązania? (strona nie otwiera się)

0 Like
kolucho
First Poster
Opcje

http://smartflashplayer.com/samsung-smart-tv/ ten link powinien działać. Opisane jako niezależne oprogramowanie do telewizorów ze Smart TV, na których są problemy z odtwarzaniem treści flash.

0 Like
GLIZDA81
First Poster
Opcje

Witam .z tego linka nie mozna nic sciagnac .

0 Like
epa3
First Poster
Opcje

Witam .z tego linka nie mozna nic sciagnac .prosze o inny link
0 Like