Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Evolution Kit UE46F8000SL

(Temat utworzony: 12-01-2018 03:43 PM)
784 Wyświetlenia
hnatyba
Student
Opcje

Drodzy forumowicze, 

Od kilku lat jestem posiadaczem TV model UE46F8000SL. Dotychczas swoje aktualizajce ograniczałem do aktualizacji oprogramowania. Zastanawiam się czy obecnie warto jeszcze inwestować w evolution kit. Jaki jest ostatni model, który SAMSUNG wypuścił na rynek i czy gra jest warta świeczki?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Popieram twoje myślenie. Jeżeli przyjdzie czas na odświeżenie sprzętu, nie stawiałbym na półśrodki, zainwestuj w nowy model. Ja tak właśnie uczyniłem pod koniec ubiegłego roku. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
8 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ten tv to jeszcze w zeszłym roku aktualizację dostał. Czy warto inwestować? to już raczej decyzja indywidualna i raczej powinni wypowiedzieć się kitów. Ogólnie tych przystawek w Polsce już oficjalnie nie ma, tylko coś z drugiej ręki.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
hnatyba
Student
Opcje

Faktycznie, w zeszłym roku oprogramowanie było jeszcze aktualizowane. Od jakiegoś czasu jednak cisza. Dlatego zacząłem przyglądać się kwestii przystawek. Gdzieś mignęło mi dzisiaj, że przystawki do tego modelu zniknęły w 2015 roku. Mogę się jednak mylić. Szybko idzie ta rotacja sprzętu. Zadałem pytanie na forum, bo nie mam pojęcia czy zamontowanie takiej przystawki w znaczący sposób wpływa na działanie TV, z którego, jakby nie było,  niezmiennie jestem zadowolony. Może lepiej nie kombinować, bo lepsze jest wrogiem dobrego.

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Popieram twoje myślenie. Jeżeli przyjdzie czas na odświeżenie sprzętu, nie stawiałbym na półśrodki, zainwestuj w nowy model. Ja tak właśnie uczyniłem pod koniec ubiegłego roku. :winking-face:

0 Like
Bolbrix
Apprentice
Opcje

Witam posiadam TV Samsung UE55F9090SL... Model Cod.UE55F9090SLXZG orientuje się ktoś może jakie modele Evolution Kit pasują do tego modelu? Mogą być starsze i tańsze najlepiej. Lub czy jeśli zawiozę telewizor do naprawy to czy oni mogą mi zainstalować nowe oprogramowanie? Jeśli tak to ile coś takiego kosztuje? Dziękuję za pomoc🙂

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bolbrix  Do tego modelu pasuje Evolution Kit SEK3500U 

https://www.samsung.com/us/televisions-home-theater/television-home-theater-accessories/televisions/...

Wsparcie do TV jak do Evolution Kit zostało zakończone. 

https://www.samsung.com/ie/support/model/UE55F9090SLXZG/#downloads

Nie wiem czy nawet uda Ci się zakupić coś sprawnego.

Bolbrix
Apprentice
Opcje

Ja posiadam SEK-2500U/ZG i pobrałem oprogramowanie z tej strony, wgrałem na pendrive i po włożeniu do Evolution kit nie uruchamia się instalacją ani nic.

0 Like
Bolbrix
Apprentice
Opcje

To tylko te 2 modele pasują do tego tv?😕

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może że masz źle sformatowaną pamięć USB nie na FAT a tylko NTFS.

Starsze model jak SEK 1000 pasuje do serii ES a nie F.

0 Like