Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne zachowanie pilota Smart Remote (TV QN91A)

(Temat utworzony: 24-05-2021 11:57 PM)
8105 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Witam,

mam od zaledwie miesiąca nowy TV Neo QLED (2021) z pilotem Smart (wersja z wbudowanym akumulatorem i panelem "solarnym"). I już trzeci raz zdarza się, że włączam TV pilotem i żaden przycisk nie działa (mogę tylko włączyć/wyłączyć telewizor) - sprawdzałem diodę odbiornika na TV: miga tylko przy naciskaniu ON/OFF. Wtedy ratuje mnie tylko apka SmartThings. Próbowałem dwukrotnie ponownego parowania, proces działa - TV wyświetla stosowną animację/komunikat, ale to nic nie zmienia. Teraz wyłączyłem TV apką w telefonie i mam nadzieję, że jutro będzie działać, ale biorąc pod uwagę, że to nówka to będę działać z gwarancją - jakieś sugestie zanim zadzwonię na infolinię?

PS. Przed chwilą w filmiku Samsunga https://www.youtube.com/watch?v=XvF5iWTyoKU znalazłem info jak zresetować pilota. Teraz faktycznie pomogło, ale jak problem będzie wracać to chyba nie ma co się zastanawiać i zgłoszę pilota do wymiany...

0 Like
14 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Abisai78  Chyba to będzie najlepsze rozwiązanie jak udać się z pilotem do serwisu.

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Na razie po resecie działa. Ale jeśli to się powtórzy to tak zrobię...

0 Like
Asiaaa1
First Poster
Opcje

Witam, ja z kolei mam

problem aby pierwszy raz skonfigurowac pilot z tv. Telewizor nie reaguje na skroty klawiszowe. Jakies pomysly/rady? Bede bardzo wdzieczna!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Asiaaa1  O jakie Ci chodzi skróty? 

0 Like
Asiaaa1
First Poster
Opcje

713A47A0-1BB2-4F7F-B923-31469F3F96D6.jpeg

•  po wlaczeniu telewizora guzikiem na tv nie ma mozliwosci sterowania, jakies porady jak sparowac z pilotem?
0 Like
Asiaaa1
First Poster
Opcje

Dodam ze jednoczesne wcisniecie dwoch klawiszy nie wywoluje zadnej reakcji

1E7E5EC2-E29F-41EC-8608-A1A205B6575E.jpeg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Asiaaa1, Czy działa, chociaż przycisk od wł./wył. telewizora na tym pilocie ?

0 Like
Asiaaa1
First Poster
Opcje

Niestety nie

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Asiaaa1, Wymień baterię w pilocie. Jeśli na pilocie nie oświeca się czerwona dioda po naciśnięciu przycisku oraz telewizor nie reaguje na wł./wył., to wszystko wskazuje na usterkę pilota.

0 Like