Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dysk zewnetrzny do Telewizora The Frame 2021

(Temat utworzony: 30-11-2021 01:55 PM)
3118 Wyświetlenia
Kamil933
Apprentice
Opcje
Witam!

Chciałem zakupić dysk zewnetrzny do telewizora the frame 2021. I czy mogę prosić was o radę jaki najlepiej się sprawdzi ? 

Na dysku planuje zrobić sobie małe archiwum zdjęć z wakacji i telefonu z kilku lat, film np. Ze ślubu i co ok rok dorzucać tam nowe zdjęcia z telefonu. 

I na drugiej części nagrywać od czasu do czasu jakiś film z TV. I moje pytania się nasuwaja:

-Czy odczuje różnice zwykłego HDD przy ssd ? Prędkość zgrywania z innego nośnika jest mi obojętna - robię to raz na rok i może to potrwać dłużej. Ale myślę czy będzie różnica w sprawnym otwieraniu zdjęć czy przeglądaniu folderów na dysku. 

- Czy jest jakaś maksymalna pojememnośc ktora TV obsłuży? Lub maksymalna ilość plików? (Zdjęć mam kilkadziesiąt tysięcy) 

- Może jakiś sprawdzony model polecice. Myślę o wydatku ok 500zł na dysk. I HDD będzie ok 3-4TB, SSD 1TB 

Z góry dziękuję za pomoc ! 
0 Like
18 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dodam że filmy zamieszczone na dysku nie mogą być większe niż 60/70GB.

0 Like
Czarnybrat
First Poster
Opcje
Cześć. Jak akurat mam wolny ssd 256gb i przetestuje czy zadziała z moim qe55q70rat. Pytanie czy ma mieć format FAT32 ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarnybrat, Według mnie najlepiej jest skorzystać z exFAT, ponieważ FAT32 ma ograniczenie wielkości pojedynczego pliku do 4GB, co może być problematyczne przy dzisiejszych rozmiarach plików.

MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

Instrukcja wskazuje głównie na poprawną pracę z dyskami HDD z własnym zewnętrznym zasilaniem. Wielkość dużego znaczenia, a bardziej ilość plików,  która może być wyświetlona. Można skorzystać z systemu plików NTFS i tak jak mówi @kamil40013  również exFAT.

Czarnybrat
First Poster
Opcje

Spróbuje w takim razie na exFAT.  Dysk mało poobiera bo 650 mA  wg danych na nim podanych. Jednakże kabel USB-SATA który chce wykorzystać ma możliwość podłączenia zasilania. Przegrywałem ostatnio dane ze starego kompa z dysku dysk HDD 5400 2,0 cala na laptopa i działał bez dodatkowego zasilania( tylko USB wpięte).

0 Like
Members_6PAjYoQ
First Poster
Opcje

Cześć,

wiecie może jaki dysk twardy będzie pasował do tego modelu telewizora Samsung TX-50CS520E?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_6PAjYoQ  To nie TV Samsung a tylko Panosonic TX-50CS520E.

Agnese80
Journeyman
Opcje

Witam mam pytanie jaki dysk zewnętrzny odpowiedni dla samsunga qled70AA55

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Agnese80  Myślę, że wystarczy tobie dysk HDD 1/2TB.