Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dysk zewnętrzny

(Temat utworzony: 15-08-2023 08:09 PM)
249 Wyświetlenia
Saruman
Journeyman
Opcje

Witam, 

Czy da się po podłączeniu np 60 GB SSD do TV UE55KS9000L zapisywać na nim seriale lub filmy  z oferty Netflix. Obecnie na PC i tablecie jest taka możliwość. Co z TV ?

5 Odpowiedzi
MichałL
Pathfinder
Opcje

Hej @Saruman

Dysk można podłączyć do Twojego telewizora, lecz wykorzystać go możesz do nagrywania materiałów wideo z anteny podłączonej bezpośrednio do TV, również możesz wykorzystać dysk do instalowania większych aplikacji, które nie zmieszczą się w pamięci wewnętrznej odbiornika. Co do aplikacji Netflix na TV, opcji zapisywania seriali nie ma, więc to bardziej pytanie do samego Netflixa.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
Saruman
Journeyman
Opcje

No i tutaj kolega się myli co do Netflixa. Ponieważ od najnowszej wersji na PC, Android i LG TV aplikacja obsługuje pobieranie Filmów i Seriali na dysk. Tak zwana usługa offline watch jak ją nazwali w Netflix. Więc obecnie tylko wersja apki na Samsunga ogranicza tą funkcjonalność. Pytanie kto ją przygotowuje i od kogo zalerzy taka opcja dla Samsunga.?

0 Like
MichałL
Pathfinder
Opcje

Tak chodziło mi o TV Samsung, jeśli chodzi o inne urządzenia to faktycznie jest tryb offline w aplikacji Netflix.Wracając do pytania, kto jest odpowiedzialny za aplikację, wystarczy wybrać Domek na pilocie, potem na dole APPS następnie Wideo i jak odszukasz to należy wybrać NETFLIX, po czym wyświetlą się informacje na temat aplikacji i w dolnym lewym rogu jest opcja Więcej, wybierając tą opcję będziesz miał informacje, co do twórcy aplikacji oraz mail samsungappstore@netflix.com. Do nich polecam wysłać zapytanie, kiedy i czy pojawi się taka opcja.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
Eryk
Apprentice
Opcje
Mam pytanie jak uszkodziło mi się złącze USB 3.1 w dysku zewnętrznym samsung T5 o pojemności 1TB to nie ma opcji naprawy złącza tylko można kupić dysk zewnętrzny SSD Samsung T7 2TB do telewizora który obsługuje jakość filmòw 1080p
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje