10-05-2020 07:39 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
W moim telewizorze Q60R jest funkcja dual tuner. Do czego mogę ją wykorzystać ? Mam kablówkę z Multimedii.
10-05-2020 07:49 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-05-2020 08:12 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No mam. I co z tego ? Sprzedawca mi powiedział że z jednego mogę nagrywać a drugi oglądać. Nie jest to prawdą. Próba przełączenia z nagrywanego aktualnie programu na inny kończy się komunikatem "wyłącz nagrywanie". Poza tym telewizor ma jedno gniazdo do kablówek i naziemnej i dwa do satelity. Więc jak mam nastroić te dwa tunery DVB C ?
10-05-2020 08:16 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@marcel2007 To sprzedawca Ciebie wprowadził w błąd. Wiec udaj się do niego.
10-05-2020 08:33 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nawet jak sprzedawca wprowadził mnie w błąd to jest pytanie : do czego mogę wykorzystać tę funkcję dual tuner ? Instrukcja praktycznie nic nie mowi na to pytanie.
11-05-2020 06:30 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@marcel2007 Zadaj pytanie przez e-mail https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/
18-05-2020 03:25 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Skontaktowałem się z Samsungiem. Rzeczywiście , jeden program mogę nagrywać a drugi oglądać pod warunkiem że oba są niekodowane. Czyli w polskich warunkach dotyczy to naziemnej cyfrowej. W przypadku cyfrowej kablowej wszystkie programy mam kodowane a moduł CAM rozkodowuje tylko w jednym tunerze. Czyli telewizor zachowuje się tak jakby miał jeden tuner. I po co te wynalazki za które nieświadomie zapłaciłem kupując QLEDa ? Gdyby był mono tuner i nie było tych bzdurnych ambientów,bixby itp zabawek to TV byłby tańszy 1000 zł.