Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dual tuner

(Temat utworzony: 10-05-2020 07:39 PM)
958 Wyświetlenia

Też mam ten problem

marcel2007
Voyager
Opcje

W moim telewizorze  Q60R jest funkcja dual tuner. Do czego mogę ją wykorzystać ? Mam kablówkę z Multimedii.

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
marcel2007
Voyager
Opcje

No mam. I co z tego ? Sprzedawca mi powiedział że z jednego mogę nagrywać a drugi oglądać. Nie jest to prawdą. Próba przełączenia z nagrywanego aktualnie programu na inny kończy się komunikatem "wyłącz nagrywanie". Poza tym telewizor ma jedno gniazdo do kablówek i naziemnej i dwa do satelity. Więc jak mam nastroić te dwa tunery DVB C  ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@marcel2007  To sprzedawca Ciebie wprowadził w błąd. Wiec udaj się do niego.

0 Like
marcel2007
Voyager
Opcje

Nawet jak sprzedawca wprowadził mnie w błąd to jest pytanie : do czego mogę wykorzystać tę funkcję dual tuner ? Instrukcja praktycznie nic nie mowi na to pytanie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
marcel2007
Voyager
Opcje

Skontaktowałem się z Samsungiem. Rzeczywiście , jeden program mogę nagrywać a drugi oglądać pod warunkiem że oba są niekodowane. Czyli w polskich warunkach dotyczy to naziemnej cyfrowej. W przypadku cyfrowej kablowej wszystkie programy mam kodowane a moduł CAM rozkodowuje tylko w jednym tunerze. Czyli telewizor zachowuje się tak jakby miał jeden tuner.  I po co te wynalazki za które nieświadomie zapłaciłem kupując QLEDa ? Gdyby był mono tuner i nie było tych bzdurnych ambientów,bixby itp zabawek to TV byłby tańszy 1000 zł.

0 Like