Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dolby vision albo....

(Temat utworzony: 19-04-2021 12:07 AM)
1789 Wyświetlenia
Jack1111
First Poster
Opcje
Hej, samsung ma coś podobnego do dolby vision, albo lepsze coś szykuje?
0 Like
19 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Bzdury. Chyba, że oglądasz te całe wiadomości po kilka, kilkanaście godzin dzień w dzień. Miałem E8, sprzedałem zięciowi po 2 latach i jest mega zadowolony.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@patyczak  To by się wiązało też z zakupem telewizora innego producenta

Jack1111
First Poster
Opcje
Akurat lubie mieć włączony ciągle, tak mam, oglądam, nie oglądam, nie chce mi się zmieniać przyzwyczajeń, sama myśl, że coś się może wypalić mnie drażni,
0 Like
Jack1111
First Poster
Opcje
No i cała dyskusja miała na myśli, czemu samsung nie bierze z rynku czegoś dobrego, czy coś super swojego szykuje?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jack1111  Tak OLEDY wymagają specyficznego traktowania i korzystania zgodnie z tym jak opisuje instrukcja producenta.

Jack1111
First Poster
Opcje
A mi chodzi o to, żeby byle producent tv nie mówił mi jak mam żyć:)
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jack1111  Wystarczyło wpisać sobie w Google "Dolby Vision Samsung" a dowiedział byś się dlaczego nie ma Dolby Vision.

Jack1111
First Poster
Opcje
Dzięki, czyli wychodzi na podzielenie się tortem, masz samsunga masz mieć Amazon prima, masz sony masz netflixa, wytwórnie filmowe też się podzielą, ciekawe jak to będzie,
0 Like
Pawelq3
First Poster
Opcje

Nie do końca. Amazon juz wspiera DV a pewnie za jakiś czas wyłączy bezużyteczny HDR10+. Właściwie, to cały świat wspiera obecnie DV i tak już zostanie. Nieliczni dodadzą do tego 10+ ale to będą wyjątki. Tydzień temu kupiłem QN-a, dziś wysłałem do sklepu formularz zwrotu. Zastąpię go Soniakiem a90j. Trochę mniej nitów, ale będę miał pewność, że dostanę wsparcie dla HDR z meta danymi na kilka lat. Szkoda, bo dobre VA z mocnymi 2000 nitami bardzo mnie kręciło. Mam nadzieję, że Samsung straci wielu klientów przez to i z czasem dołączy do reszty rynku wspierając DV. 

0 Like