Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

dekoder orange Samsung ICU 100 podlaczony do UE40J5200

(Temat utworzony: 31-03-2019 09:53 PM)
12517 Wyświetlenia
Kaciorek2007
Apprentice
Opcje

Witajcie mam dekoder orange Samsung ICU 100 podlaczony po hdmi do tv samsung UE40J5200 i taki problem ze jak wyłącze TV to traci sygnal z dekodera i muszę resetowac dekoder za kazdym ponownym wlaczeniem TV. Czy da się rozwiązać ten problem? 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
16 Odpowiedzi
Rabtosz
Student
Opcje

Witam serdecznie mam ten sam problem... Mój TV to Samsung The Frame i dekoder ICU 100. Proszę o informację jakie ustawienia w TV należy zmienić aby wyeliminować problem. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rabtosz  W dekoderze musisz zmienić rozdzielczości a nie w TV. 

0 Like
Rabtosz
Student
Opcje

Właśnie doczytałem że w dekoderze. Na innym wątku orange też doczytałem że powinno się odchaczyc rozdzielczośc auto i ma stałe ustawić rozdzielczość 4k. Dzisiaj tak zrobiłem. Zobaczę jutro czy poskutkuje. 

0 Like
Rabtosz
Student
Opcje

Niestety nie skutkuje, czy ktoś inny ma jakiś pomysł??

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rabtosz  Czy kontaktowałeś się z Samsungiem, czy Orange ?

0 Like
alnik
First Poster
Opcje

Cześć Kaciorek2007,

Może udało ci się w końcu poradzić z problemem niekompatybilności telewizora Samsung i dekodera Orange ICU100? Mam ten sam kłopot – mój nowy telewizor Samsung The Frame43 (QE43LS03TAUXXH) traci sygnał z dekodera Orange Samsung ICU100 przy ponownym włączeniu telewizora. Wszystkie próby wymiany kabla HDMI, ustalenie rozdzielczości w dekoderze, resetowanie dekodera i TV do ustawień fabrycznych, wymiana dekodera Orange na inny (ale ten sam model ICU100) nie przyniosły żadnego skutku.

0 Like
Rabtosz
Student
Opcje

Witaj, ja mam ten sam problem i niestety dotychczas nie udało mi się znaleźć przyczyny. Zgłosiłem nawet TV do serwisu w tej sprawie ale żeby rozwiązać usterkę musieliby zabrać dekoder i tv do siebie na testy na co szczerze przyznam nie miałem ochoty... Póki co funkcjonuję z tym problemem. Raz na jakiś czas po prostu TV gubi zasięg dekodera i muszę zresetować dekoder. Wymiana dekodera na nowy również nie pomogła.

0 Like