Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

dekoder orange Samsung ICU 100 podlaczony do UE40J5200

(Temat utworzony: 31-03-2019 09:53 PM)
12519 Wyświetlenia
Kaciorek2007
Apprentice
Opcje

Witajcie mam dekoder orange Samsung ICU 100 podlaczony po hdmi do tv samsung UE40J5200 i taki problem ze jak wyłącze TV to traci sygnal z dekodera i muszę resetowac dekoder za kazdym ponownym wlaczeniem TV. Czy da się rozwiązać ten problem? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kaciorek2007
Apprentice
Opcje

zmiana rozdzielczosci i inny tryb laczenia przestawione w TV i problem rozwiązany. standardowe ustawienia byly niekompatybilne z dekoderem

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kaciorek2007  Czy masz już najnowszy firmware w TV  wer 1129.1 ? Coś mi się zdaje że problem jest po stronie dekodera ICU100 możesz wymień kabel HDMI.

0 Like
Kaciorek2007
Apprentice
Opcje

kable sprawdzałem 3 ta sama sytuacja

jak sprawdzić ver firmware i jak ewentualnie zaktualizować?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kaciorek2007  Czy udało się wymienić dekoder ? Czy zamieniałeś na inny port HDMI w TV?

0 Like
Kaciorek2007
Apprentice
Opcje

zainstalowalem nowe oprogramowanie w TV, sprawdziłem dwa kable hdmi, zmieniałem porty w TV, próbowałem różnych kombinacji kolejności uruchamiania tj najpierw dekoder, potem TV i odwrotnie. .... Nic nie pomogło 😐Zgłosiłem usterkę dekodera do serwisu orange, pewnie skończy się wymiana dekodera. Czekam na serwis. Zastanawiam się tylko czy wymiana dekodera pomoże, ale teraz w obecności serwisanta sprawdzę co się dzieje po wyłączeniu i ponownym włączeniu TV

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli problem będzie po stronie TV Orange może ciebie obciążyć kosztami za wizytę serwisu https://www.orange.pl/omnibook/asysta-techniczna# 

0 Like
Kaciorek2007
Apprentice
Opcje

Nie sądzę żeby problem był po stronie TV. oba wejscia HDMI i oba kable testowałem laptopem i wszystko działa nawet jak wyłącze TV i włączę ponownie 

0 Like
Rozwiązanie
Kaciorek2007
Apprentice
Opcje

zmiana rozdzielczosci i inny tryb laczenia przestawione w TV i problem rozwiązany. standardowe ustawienia byly niekompatybilne z dekoderem

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kaciorek2007  Zobacz jeszcze coś takiego przyda Ci się na przyszłość Serwis diagnostyczny dekodera

0 Like