Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niski w transfer w nowym telewizorze

(Temat utworzony: 13-09-2019 08:08 AM)
6224 Wyświetlenia
ekhm
Explorer
Opcje

Witam,

Ostatnio nabyłem telewizor QE65Q65RATXXH. Po podłączeniu do siecie WIFI prędkość na speedtest.net wynosi 50/50Mbps, gdzie moje łącze to 600/50Mbps. TV jest podłączony pod sieć 5GHz, ale dla testów podłączałem nawet po kablu i nic się nie zmieniło. Dla porównania inne urządzenia laptop czy smartfon uzyskują ponad 400Mbps. Czy taka prędkosć jest normalna w tych telewizorach? Dodatkowo zastanawia mnie czy gniazdo ethernetowe jest 100Mbps. Powiedzcie proszę jakie prędkości wy uzyskujecie?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

28 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy w TV masz już taki firmware wer 1318 ? Od kogo masz internet ? Sprawdź jak będzie na tym https://fast.com/pl/

0 Like
ekhm
Explorer
Opcje

Właśnie się zaktualizował do wersji 1315.4. Internet mam od Toyi. Sprawdziłem na tej stronie fast.com i ku mojemu zaskoczeniu po WiFi poszło 180Mbps a mimo wszystko po kablu 80Mbps. Czyżby karta sieciowa była mocniejsza od portu ethernetowego 0_o

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeszcze pobierz tę wersję wer 1318.0 Klik jak karta LAN jest w TV to przywołam naszych ekspertów @StaszekM  

0 Like
ekhm
Explorer
Opcje
Zainstalowałem. Nie za wiele to zmieniło. I tak zastanawia mnie czemu na speedtest.net są różne prędkości oraz czemu po sieci WiFi jest większy transfer niż po kablu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ekhm  Jaki masz kabel LAN Cat 5/5a czy Cat 6 ? Dlaczego są, takie różnice na różnych test speed większość z nich wykorzystuje "Adobe Flash Player"  możesz zadzwonić na infolinie Samsunga i wtedy zdalnie sprawdzą, jak jest u Ciebie prędkość. 

0 Like
ekhm
Explorer
Opcje
@vdsl2 Cat 5e. Sprawdzałem na tym samym kablu co wchodzi do TV na lapku i leciało ponad 300Mbps
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ekhm Sprawdziłem na starszym TV UE40JU6740 i wygląda, że jest LAN 100Mb, a nie 1Gb

ekhm
Explorer
Opcje

a jaką prędkość osiągnąłeś po WiFi?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ekhm  Ja nie mam, tak szybkiego internetu, jak Ty mam do 60 Mb i tyle osiągam po WIFI czy LAN. To wystarcza do oglądania filmów 4K.

0 Like