Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SAMSUNG LED UE32N5002 - Problem z odtwarzaniem plików.

(Temat utworzony: 05-03-2019 01:59 AM)
1127 Wyświetlenia
toma88g
First Poster
Opcje

Mam problem z odtworzeniem niektórych plików na tym telewizorze. Został zakupiony wczoraj, jest wgrane najnowsze oprogramowanie (z 2016 roku). Wszystkie pliki, które się nie odtwarzają są w formacie mkv, ale inne w mkv otwierają się normalnie. Problem w tym, że te pliki otwierają się na starym Samsungu (Samsung LE26D450G1W; ostatnia aktualizacja oprogramowania dla tego modelu to 2012 rok). Na tym nowym otwarza kodek x265 i czyta poprawnie USB 3.1, na tym starym czyta tylko x264 a podczas oglądania nawet na pendrive 3.0 32gb obraz co chwilę się zacina. Jestem zszokowany, że otwierają się na takim starym a na nowym wyskakuje tylko: "Wybrany plik nie jest obecnie obsługiwany". Można coś z tym zrobić?

0 Like
5 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@toma88g Muszę ciebie zmartwić modele z 2018 roku nie obsługują wszystkich formatów audio/video. A poza tym do tego modelu nie jest dostepny zaden firmware.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@toma88g    Ja mimo wszystko unikam plików mkv często niektóre urządzenia mają problem z otworzeniem i trzeba się trochę namęczyć żeby uruchomić . Np. Żeby odtworzyć film to mogą być  potrzebne specjalne ściągnąć specjalne kodeki lub odtwarzacz.  

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@toma88g @vdsl2 @PrzemekM cały czas powtarzam, że plik końcowy, który widzimy *.mkv, *.avi, czy *.mp4 to tylko kontener. A użyte w nim kodeki mogą być tak różne jak osoby je tworząc. O tym wiele osób nie wie lub nie pamięta. Trzeba sprawdzić w instrukcji jakie dokładnie kodeki audio i wideo dla danego kontenera obsługuje telewizor. Ten sam kodek x264 może być użyty w kontenerze avi, mkv i mp4, ale mogą być w nich zastoswoane również takie kodeki jak np. mpeg4, msmpeg4 i inne. Trochę tego jest.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

kodeki.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Tylko do tego modelu UE32N5002 niema nic napisane w instrukcji.

0 Like