Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy PS4 może zakłócać działanie pilota (bluetooth)?

(Temat utworzony: 18-04-2021 09:54 AM)
389 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Włączyłem dzisiaj TV pilotem (to ten z panelem solarnym :winking-face: ) - automatycznie spowodowało to wybudzenie PS4. Problem w tym, że poza wyłączeniem i ponownym włączeniem TV nie reagował na żadne komendy z pilota. Wyczytałem gdzieś, że teraz piloty na podczerwień mają tylko sygnał ON/OFF a reszta idzie po BT -   czy to możliwe, że budząca się konsola, która szuka kontrolera też po BT "zagłusza" pilota?

Aha, ponowne parowanie nie pomogło; potem wyłaczyłem TV na jakieś 30 sekund i wtedy ruszyło..

PS. I jeszcze pytanko o funkcje Smart - jak działa "Autouruchamianie ostatiej aplikacji"? Jak jest na ON to jasne, ale jak na OFF to co decyduje o wyborze wejścia "na dzień dobry"?

0 Like
3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Abisai78  Już od dawna piloty Smart mają że włączanie i wyłącznie działają na podczerwień pozostałe klawisze działają po BT.

Jeśli chodzi o  funkcje Smart Hub też nic się nie zmieniło zerknij na stronę 44.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202104/20210402134531007/OSNDVBEUA-5.0.0_EM_OSCAR_EU_P...

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

OK, w obu wątkach podajesz mi informacje, które w żaden sposób nie zbliżają mnie do uzyskania odpowiedzi na pytania :winking-face:

Potwierdzenie, że pilot działa z BT nie jest dla mnie informacją, że automatycznie zakłócany jest przez inne urządzenia BT (bo dlaczego nie odwrotnie?).

A to że Autouruchamianie można włączyć i wyłączyć to super, ale pytanie było co się dzieje jak jest wyłaczone, bo to już Samsung w instrukcji pominął :smiling-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak masz włączone Autouruchamianie i oglądasz na przykład YT i wyłączysz TV i włączysz go ponownie powinna ci się uruchomić na  YT.

Przy wyłączonym Autouruchamianie nie uruchamia zadniej aplikacji ostatnio oglądanej Smart Hub.