Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Co można dodać/ulepszyć? Pomysły, sugestie.

(Temat utworzony: 13-02-2018 02:54 PM)
15739 Wyświetlenia
MateuszS
Navigator
Opcje
Cześć Wszystkim :smileyhappy:

Masz pomysł dotyczący sprzętu RTV? Uważasz, że powinien być zrealizowany?
Podziel się nim na forum!
Otwieramy wątek dotyczący Waszych pomysłów, sugestii, ulepszeń
aby można było w jednym miejscu to wszystko zebrać.
Jesteście gotowi?
Do dzieła!

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Przejdź do rozwiązania
207 Odpowiedzi
markof75
Explorer
Opcje

Witam!

Można by było dodać opcję wyświetlanie aktualnego czasu z możliwością włączenia/wyłączenia na ekranie tv tak jak to jest w linuxowych tunerach SAT.

1645729108957.jpg

0 Like
silatiw
Apprentice
Opcje

Witam.
TV Samsung QLED QE65Q80AAT z modułem CAM.
Włączam PIP, na głównym ekranie mam kanał z satelity, w okienku kanał z anteny naziemnej. Głos leci z ekranu głównego. Dłuższym przytrzymaniem przycisku 'Return' mogę przenosić focus (aktywność) z jednego ekranu na drugi, co pozwala mi przełączać kanały w aktywnym okienku. Niestety głos się nie przełącza.
Nie ma natomiast możliwości szybkiej zamiany okien np. strzałkami lewo/prawo choć w tej fazie są one nieczynne i mogłyby pełnić tę funkcję. Istnieje wprawdzie możliwość przełączenia okien: wymaga to przełączenia się na antenę naziemną, następnie wejścia do menu PIP, odpowiedniego ustawienia, co wymaga kilkudziesięciu(!!!) kliknięć na pilocie. O czasie tej operacji już nie mówię. Aż nie chce mi sie wierzyć, że Samsung wypuścił takiego pipowego babola. Jestem przekonany, że jest to sprawa programowa a nie sprzętowa, ponieważ jeśli można kilkudziesięcioma kliknięciami uzyskać żądany efekt, to software może to załatwić.
O tym niepełnym PIP'ie pisałem w wątku Szybkie przełączanie PIP. Tutaj jedynie chciałem dopisać się do wątku "życzeń i zażaleń", mając nadzieję (chyba płonną ☹️), że ktoś z firmy to czyta i nie pozostawia bez echa.

0 Like
Haharek
First Poster
Opcje

Proszę o dodanie wsparcia dla głośników Edifier R2730DB dla tv QE75QN85AATXXC aby móc sterować głośnością z pilota tv. 

0 Like
kris46
First Poster
Opcje

Cześć,
Proszę o podanie aplikacji, dzięki której będę mógł oglądać pliki video na TV.

Na Androidzie można oglądać przez VLC,

chodzi mi o coś podobnego, gdzie można wgrać swoja play listę (oprogramowanie Tizen)

0 Like
grzesieek98
Student
Opcje

Bindowanie przycisków!!!

Najczęściej słyszana o wyszukiwana opcja ludzi z Samsungiem, o ile w android TV można bez problemu zaprogramować przyciski na inne niż fabryczne (tzn. np. Netflix na YouTube, na przeglądarkę itp)

To w Samsungu takich możliwości nie ma, a jak wszyscy wiedzą rakuten tv czy inne nie używa praktycznie nikt,(czego dowodem są nowe piloty pozbawione tego bezsensownego przycisku)... A wystarczyło by dać ludziom np. przytrzymanie na aplikacji czy opcje w ustawieniach do zmiany bindowanie przycisków, nie mówię tu o ustawieniu wyłączeniu tv na czas, czy zaprogramowania trybu swojego pod przycisk z określoną jasnością, dziwiekiem, a chociaż tylko zmienić rakutena, Amazona czy netflixa z tych przycisków na coś.. cokolwiek, YouTube, przeglądarka z określoną stroną czy po prostu inną aplikację 

0 Like
majkool
First Poster
Opcje

1. Możliwości wyłączania samego ekranu jeśli np. słucham kanału radiowego a nie chce obrazu w celach oszczędzania energii? Teraz musze wybierać zmieniony tryb obrazu bez podświetlania.

2. Fajnie jakby tu było szybkie ustawienie „Tryb oszczędzania energii”.

IMG_0682.jpeg

Mój model TV: UE43RU7172UXXH

Czy stąd w ogóle zostały kiedykolwiek wprowadzone jakieś sugestie czy temat nie żyje?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@majkool  Ta opcja wyłączenia ekranu nie zostanie dodana dla modeli 2019 roku. Jest ona dostępna od modeli 2020 roku. Raczej nikt do tego tematu nie  zagląda i żadne sugestie nie zostały wprowadzone.

Jan3k
First Poster
Opcje

Koniec z dyskryminacją ze względu na kraj pochodzenia(przynajmniej w ramach UE). Czyli odblokowanie  w TV możliwości nagrywania PVR tak jak to jest w Niemczech i całej Europie zachodniej 

0 Like
Mroczek
First Poster
Opcje

Witam,

Tak jak było już wielokrotnie poruszane,

proszę o dodanie możliwość zmiany ustawień dla 3 dodatkowych przycisków na pilocie, mianowicie Netflix, Prime video oraz Rakuten.

Bardziej kojarzy mi się to z narzucenie co mam oglądać niż z moimi zainteresowaniami 😕

Proszę o szybką interwencje 

0 Like