13-02-2018 02:54 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 08:12 AM przez RadekK
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
24-02-2022 08:00 PM
Witam!
Można by było dodać opcję wyświetlanie aktualnego czasu z możliwością włączenia/wyłączenia na ekranie tv tak jak to jest w linuxowych tunerach SAT.
19-04-2022 12:40 PM
Witam.
TV Samsung QLED QE65Q80AAT z modułem CAM.
Włączam PIP, na głównym ekranie mam kanał z satelity, w okienku kanał z anteny naziemnej. Głos leci z ekranu głównego. Dłuższym przytrzymaniem przycisku 'Return' mogę przenosić focus (aktywność) z jednego ekranu na drugi, co pozwala mi przełączać kanały w aktywnym okienku. Niestety głos się nie przełącza.
Nie ma natomiast możliwości szybkiej zamiany okien np. strzałkami lewo/prawo choć w tej fazie są one nieczynne i mogłyby pełnić tę funkcję. Istnieje wprawdzie możliwość przełączenia okien: wymaga to przełączenia się na antenę naziemną, następnie wejścia do menu PIP, odpowiedniego ustawienia, co wymaga kilkudziesięciu(!!!) kliknięć na pilocie. O czasie tej operacji już nie mówię. Aż nie chce mi sie wierzyć, że Samsung wypuścił takiego pipowego babola. Jestem przekonany, że jest to sprawa programowa a nie sprzętowa, ponieważ jeśli można kilkudziesięcioma kliknięciami uzyskać żądany efekt, to software może to załatwić.
O tym niepełnym PIP'ie pisałem w wątku Szybkie przełączanie PIP. Tutaj jedynie chciałem dopisać się do wątku "życzeń i zażaleń", mając nadzieję (chyba płonną ☹️), że ktoś z firmy to czyta i nie pozostawia bez echa.
28-04-2022 03:33 PM
Proszę o dodanie wsparcia dla głośników Edifier R2730DB dla tv QE75QN85AATXXC aby móc sterować głośnością z pilota tv.
16-05-2022 03:56 PM
Cześć,
Proszę o podanie aplikacji, dzięki której będę mógł oglądać pliki video na TV.
Na Androidzie można oglądać przez VLC,
chodzi mi o coś podobnego, gdzie można wgrać swoja play listę (oprogramowanie Tizen)
16-05-2022 04:05 PM — edytowano 16-05-2022 04:47 PM
@kris46 Raczej nie ma takiej możliwości. Zerknij do tego tematu.
Co można dodać/ulepszyć? Pomysły, sugestie.
29-07-2022 10:34 AM
Bindowanie przycisków!!!
Najczęściej słyszana o wyszukiwana opcja ludzi z Samsungiem, o ile w android TV można bez problemu zaprogramować przyciski na inne niż fabryczne (tzn. np. Netflix na YouTube, na przeglądarkę itp)
To w Samsungu takich możliwości nie ma, a jak wszyscy wiedzą rakuten tv czy inne nie używa praktycznie nikt,(czego dowodem są nowe piloty pozbawione tego bezsensownego przycisku)... A wystarczyło by dać ludziom np. przytrzymanie na aplikacji czy opcje w ustawieniach do zmiany bindowanie przycisków, nie mówię tu o ustawieniu wyłączeniu tv na czas, czy zaprogramowania trybu swojego pod przycisk z określoną jasnością, dziwiekiem, a chociaż tylko zmienić rakutena, Amazona czy netflixa z tych przycisków na coś.. cokolwiek, YouTube, przeglądarka z określoną stroną czy po prostu inną aplikację
16-07-2023 11:27 AM
1. Możliwości wyłączania samego ekranu jeśli np. słucham kanału radiowego a nie chce obrazu w celach oszczędzania energii? Teraz musze wybierać zmieniony tryb obrazu bez podświetlania.
2. Fajnie jakby tu było szybkie ustawienie „Tryb oszczędzania energii”.
Mój model TV: UE43RU7172UXXH
Czy stąd w ogóle zostały kiedykolwiek wprowadzone jakieś sugestie czy temat nie żyje?
16-07-2023 11:52 AM
@majkool Ta opcja wyłączenia ekranu nie zostanie dodana dla modeli 2019 roku. Jest ona dostępna od modeli 2020 roku. Raczej nikt do tego tematu nie zagląda i żadne sugestie nie zostały wprowadzone.
01-12-2023 04:01 PM
Koniec z dyskryminacją ze względu na kraj pochodzenia(przynajmniej w ramach UE). Czyli odblokowanie w TV możliwości nagrywania PVR tak jak to jest w Niemczech i całej Europie zachodniej
30-12-2023 08:33 PM
Witam,
Tak jak było już wielokrotnie poruszane,
proszę o dodanie możliwość zmiany ustawień dla 3 dodatkowych przycisków na pilocie, mianowicie Netflix, Prime video oraz Rakuten.
Bardziej kojarzy mi się to z narzucenie co mam oglądać niż z moimi zainteresowaniami 😕
Proszę o szybką interwencje