28-09-2018 01:58 PM — edytowano 28-09-2018 02:01 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam.
Otoz mam problem w aplikacji Netflix w niektorych produkcjach (serialach) w jakosci Hdr mam bardzo ciemny obraz. Ciezko cokolwiek dostrzec. Z tym ze jak przewijam suwakiem film to w podgladzie film jest bardzo jasny. Pytanie moje jak to naprawic? Wylaczenie hdr jeszcze bardziej przyciemnia obraz. Nie mam wlaczonych zadnych ustawien Eco/oszczedzania energii. W innych filmach i obrazach zarowno z Netflixa jak i innych zrodel wszystko jest ok.
moj tv to 65mu7002
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
29-09-2018 12:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Chyba znalazlem problem, otoz podczas ladowania kazdego filmu, odcinka serialu z netflix, gamma zmienia sie z bt.1886 na st.2084. Nawet podczas ogladania w ciaglosci, zaladowanie kolejnego odcinka zmienia te ustawienia. Dziwne ale w jazdym razie juz jest tak jak powinno przy bt.1886
dzieku za pomoc
a czemu sie zmienia to pewnie wina juz samej aplikacji
24-10-2018 08:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie było to samo na innym tv .. generalnie trzeba wprowadzić inne ustawienia obrazu tak jak w przypadku różnych źródeł sygnału i powinno być oki.
09-05-2019 01:42 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie nadal jest problem z HDR tv kupiłem 2 tyg temu , soft najnowszy itd, ustawienia takie jak powinny być obraz 4k rewelacja ale HDR porażka ciemno jak w d...., Mowa oczywiscie o Netflixie.
Mój tv to Samsung q6fn.
11-05-2019 11:03 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć @Robson321,
Czy zastosowałeś wskazówki zawarte w tym temacie - sprawdzałeś, czy po załadowaniu konkretnego klipu video zmienia się gamma?
To wygląda na błąd/niekompatybilność aplikacji, zatem warto zgłosić sprawę bezpośrednio do Netflix.
Może nasi ekspreci powiedzą coś więcej @StaszekM, @MichałM, @MagdaB - spotkaliście się z takim zachowaniem Netflix? Możecie coś doradzić?
11-05-2019 02:15 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hejka, kolega wyżej rozwiązał ponoć problem z tym że on ma inny model tv, próbowałem z tą gammą ale u mnie się nie zmienia przy załadowaniu innych odcinkow. Na stronie netflixa piszą o problemie z HDR i niby są w trakcie rozwiązywania problemow. Swoją drogą to mogli by sobie darować to HDR w netflixie bo jezeli o mnie chodzi to ja nie widzę różnicy w jakości.
12-05-2019 10:52 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli na stronie Netflix twierdzą, że są w trakcie naprawiania usterki, to jest to potwierdzenie, że komplikacja leży po stronie aplikacji. Mimo to zajrzyj na forum jutro, będą dostępni nasi eksperci od RTV - a nóż mają w zanadrzu magiczne rozwiązanie
15-05-2019 09:27 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam ten sam problem. Filmy w HRD mają zmienioną gammę i nie da się jej przestawić na tą "prawidłową". Czy Samsung rozwiązał już ten problem? Przecież to wina telewizora a nie Netfixa. Powinienem mieć możliwość zmiany tego parametru z poziomu telewizora (funkcja jest wyszarzona i nie można jej wybrać).
15-05-2019 12:53 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej Wayha- jaki masz model Samsunga? Pogrzebałem podowiadywalem się i faktycznie problem jest z tv i z tą nie zmienna gamma. Wychodzi na to że powinni to naprawić w stosownej aktualizacji ale szczerze to wątpię w to bo problem jest już od dawna i nic z tym nie robią. Może eksperci coś się wypowiedzą ? Musi być jakieś rozwiązanie bo coraz więcej filmów dają w HDR jak jeszcze Wiedźmin wyjdzie w HDR to się chyba załamie 😁
15-05-2019 01:41 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym hdr10plus ?? Jak dla mnie to jakiś pic na wodę bo w żadnym formacie włączenie tej opcji nic nie wnosi a tylko pogarsza obraz i to mega, ja wiem że trzeba się wypromować, sprzedać produkt itd ale no bez jaj żeby tak robić ludzi w konia. Co o tym sądzicie ??? 😀
15-05-2019 04:28 PM – ostatnio edytowany 10-06-2019 12:00 PM przez MonikaGS
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć @Robson321,
Jeżeli chodzi o HDR10+ to jest to otwarty standard dla wideo o wysokim zakresie dynamiki (HDR), który optymalizuje poziomy jasności w każdej scenie i oferuje lepszy kontrast i bardziej realistyczne kolory.
Funkcja może nie działać poprawnie, jeżeli odtwarzany materiał nie jest w formacie HDR lub go nie obsługuje.