Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ciemny obraz Hdr netflix

(Temat utworzony: 29-09-2018 12:08 PM)
37003 Wyświetlenia
pawelpaluch
Journeyman
Opcje

Witam.
Otoz mam problem w aplikacji Netflix w niektorych produkcjach (serialach) w jakosci Hdr mam bardzo ciemny obraz. Ciezko cokolwiek dostrzec. Z tym ze jak przewijam suwakiem film to w podgladzie film jest bardzo jasny. Pytanie moje jak to naprawic? Wylaczenie hdr jeszcze bardziej przyciemnia obraz. Nie mam wlaczonych zadnych ustawien Eco/oszczedzania energii. W innych filmach i obrazach zarowno z Netflixa jak i innych zrodel wszystko jest ok.

14B729EA-22C4-457D-9523-7BBE5262FBC6.jpeg

moj tv to 65mu7002

113 Odpowiedzi
Rozwiązanie
pawelpaluch
Journeyman
Opcje

Chyba znalazlem problem, otoz podczas ladowania kazdego filmu, odcinka serialu z netflix, gamma zmienia sie z bt.1886 na st.2084. Nawet podczas ogladania w ciaglosci, zaladowanie kolejnego odcinka zmienia te ustawienia. Dziwne ale w jazdym razie juz jest tak jak powinno przy bt.1886

dzieku za pomoc

a czemu sie zmienia to pewnie wina juz samej aplikacji

rebelthorn
Journeyman
Opcje

U mnie było to samo na innym tv .. generalnie trzeba wprowadzić inne ustawienia obrazu tak jak w przypadku różnych źródeł sygnału i powinno być oki.

0 Like
Robson321
Apprentice
Opcje

U mnie nadal jest problem z HDR tv kupiłem 2 tyg temu , soft najnowszy itd, ustawienia takie jak powinny być obraz 4k rewelacja ale HDR porażka ciemno jak w d...., Mowa oczywiscie o Netflixie.

Mój tv to Samsung q6fn. 

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Robson321,

Czy zastosowałeś wskazówki zawarte w tym temacie - sprawdzałeś, czy po załadowaniu konkretnego klipu video zmienia się gamma?

To wygląda na błąd/niekompatybilność aplikacji, zatem warto zgłosić sprawę bezpośrednio do Netflix.

Może nasi ekspreci powiedzą coś więcej @StaszekM@MichałM@MagdaB - spotkaliście się z takim zachowaniem Netflix? Możecie coś doradzić?

0 Like
Robson321
Apprentice
Opcje

Hejka, kolega wyżej rozwiązał ponoć problem z tym że on ma inny model tv, próbowałem z tą gammą ale u mnie się nie zmienia przy załadowaniu innych odcinkow. Na stronie netflixa piszą o problemie z HDR i niby są w trakcie rozwiązywania problemow. Swoją drogą to mogli by sobie darować to HDR w netflixie bo jezeli o mnie chodzi to ja nie widzę różnicy w jakości. 

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@Robson321,

Jeśli na stronie Netflix twierdzą, że są w trakcie naprawiania usterki, to jest to potwierdzenie, że komplikacja leży po stronie aplikacji. Mimo to zajrzyj na forum jutro, będą dostępni nasi eksperci od RTV - a nóż mają w zanadrzu magiczne rozwiązanie :ok-hand:

0 Like
vayha
Journeyman
Opcje

Mam ten sam problem. Filmy w HRD mają zmienioną gammę i nie da się jej przestawić na tą "prawidłową". Czy Samsung rozwiązał już ten problem? Przecież to wina telewizora a nie Netfixa. Powinienem mieć możliwość zmiany tego parametru z poziomu telewizora (funkcja jest wyszarzona i nie można jej wybrać). 

0 Like
Robson321
Apprentice
Opcje

Hej Wayha- jaki masz model Samsunga? Pogrzebałem podowiadywalem się i faktycznie problem jest z tv i z tą nie zmienna gamma. Wychodzi na to że powinni to naprawić w stosownej aktualizacji ale szczerze to wątpię w to bo problem jest już od dawna i nic z tym nie robią. Może eksperci coś się wypowiedzą ? Musi być jakieś rozwiązanie bo coraz więcej filmów dają w HDR jak jeszcze Wiedźmin wyjdzie w HDR to się chyba załamie 😁

0 Like
Robson321
Apprentice
Opcje

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym hdr10plus ?? Jak dla mnie to jakiś pic na wodę bo w żadnym formacie włączenie tej opcji nic nie wnosi a tylko pogarsza obraz i to mega, ja wiem że trzeba się wypromować, sprzedać produkt itd ale no bez jaj żeby tak robić ludzi w konia. Co o tym sądzicie ??? 😀

0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć @Robson321,

Jeżeli chodzi o HDR10+ to jest to otwarty standard dla wideo o wysokim zakresie dynamiki (HDR), który optymalizuje poziomy jasności w każdej scenie i oferuje lepszy kontrast i bardziej realistyczne kolory.

Funkcja może nie działać poprawnie, jeżeli odtwarzany materiał nie jest w formacie HDR lub go nie obsługuje.

0 Like