Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak aplikacji w Smarthub [HG65EJ690U]

(Temat utworzony: 14-06-2020 07:45 PM)
2058 Wyświetlenia
MM93
Apprentice
Opcje

Cześć,

Kupiłem hotelowy model HG65EJ690UBXEN jako powystawowy. Jest świetny, kiedyś kosztował 8 tysięcy, ale jest to telewizor hotelowy. Myślałem, że nie będzie to problemem. Rozgryzłem menu hotelowe, menu serwisowe, tryb hotelowy nie przeszkadza mi (niestety nie da się go wyłączyć jak w innych Samsungach - z tego co widziałem na YT, jedynie wybrać Standalone albo Interactive), ale w SmartHubie jest zaledwie 6 aplikacji, w tym YouTube, YouTube Kids, Spotify i to prawie wszystko. Są inne ktegorie aplikacji, ale puste. A Tizen ma przecież tysiące aplikacji. Rozumiem, że to hotelowa edycja, ale po to płaci się 8 tysięcy, żeby goście mieli mniejsze możliwości niż w TV za 1000 zł? Proszę o pomoc. Nie przejmuję się gwarancją, mam tylko tę sprzedającego. Umiem poradzić sobie z wieloma rzeczami, ale co do tej nie mam już pomysłu.

0 Like
25 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
lapka
Student
Opcje

Witam,

próbowałem zainstalować Playera na swoim Samsung QLED QE65Q67BAU lecz nie ma jej w sklepie. Robiłem reset tv i smart hub ale nic nie pomogło.

Jaka może być przyczyna?

0 Like
CHRISNET
Pathfinder
Opcje
Jak wpiszesz w wyszukiwarce Apps w TV hasło "player" to rzeczywiście nie wyskakuje ta apka, ale jak wpszesz "player.pl" to ją znajdziesz
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lapka  Fabryczne aplikację są tylko takie jak.

YouTube, Netflix, Prime Video, Apple TV, Disney+, HBO Go / Max, Canal Plus Online, Viaplay, SkyShowtime

@CHRISNET  Czy przeczytałeś dokładnie co napisał @lapka ?

0 Like
lapka
Student
Opcje

Bardzo Ci dziękuję!!! Masz rację! Teraz działa. Bezsens ale cóż. Fajnie, że pomogłeś :smiling-face:

0 Like
lapka
Student
Opcje

Ale właśnie @CHRISNET mi pomógł i ma rację 😉

0 Like