25-04-2022 10:49 AM
Czy ma ktoś problemy z źle działającą aplikacją canal plus online na tv - obraz zatrzymuje się po jakimś czasie a aplikacja sama też słabo się wczytuje w czasie działania .
23-03-2023 10:11 AM
Ewidentnie wina canal+. Wszystkie inne opcje zostały już wykluczone.
Jedyne co można zrobić to złozyć zawiadomienie przez konsultanta do pomocy technicznej.
P.S: Pomoc techniczna nie posiada infolinii, i jedynym sposobem jest czekanie na ich odpowiedz emailem która może trwać do 30 dni. Dajcie znacie gdyby ktoś z was taką odpowiedz już dostał
01-04-2023
07:09 AM
– ostatnio edytowany
01-04-2023
07:57 AM
przez
OleksiiA
Ja mam już kilka numerów zgłoszenia do działu technicznego od ponad miesiąca i mają to gdzieś. Tak jak piszecie od ostatniej aktualizacji aplikacji c+ nie działają kanały 4k w sekcji live tv.Wszystkie wymagania sprzętowe spełniam.Przed aktualizacją śmigało teraz lipa. Jedyne rozwiązanie to znaleźć wersję aplikacji przed aktualizacją i zainstalować 🤔
01-04-2023 11:40 AM
To jest raczej niemożliwe żeby cofnąć aktualizacje z poziomu użytkownika i dalej użytkować serwis online. Wiem że na dekoderach kanały 4K działają i na aplikacji na telefony również. Teoretycznie można by było dokupić do nowego telewizora taką przystawkę-dekoderem i z jego poziomu te treści 4K odbierać ale moim zdaniem to bez sensu bo te ich dekodery wcale takie idealne nie są, mają mnóstwo błędów a ich pomoc techniczna praktycznie nie działa.
Osobiście zależało mi tylko na odpowiedzi żeby wiedzieć czy zamierzają to przywrócić czy nie. Nie doczekałem się, próbowałem wiele razy i odnoszę wrażenie jakby walił głową w mur. Ja również złożyłem zgłoszenie do działu technicznego miesiąc temu i do dziś nie mam od nich żadnej odpowiedzi a gdy pytam kiedy mogę się takowej spodziewać konsultanci odpowiadają że nie są wstanie tego stwierdzić. Sytuacja jest irytująca bo w sumie po to kupiłem drogi telewizor żeby oglądać w dobrej jakości 4K, HDR. Nie wiem czy to zamierzone działanie z ich strony czy nie, ale po ich dotychczasowych reakcjach, braku żadnych odpowiedzi lub jakiegokolwiek ustosunkowania się do tematu myślę że to może być celowe.
02-04-2023 12:05 PM
Morał z tego wychodzi że nie kupuje się sprzętu z systemem Tizen tylko z android. Mogę powiedzieć tylko tyle że już nigdy więcej samsunga z tizen. Jest to ostatni telewizor na który dałem się wkręcić mowa tu o Samsungu qd oled 65 cali. Na androidzie wszystko działa tak jak powinno. To tyle w tym temacie. Mogę mieć sam do siebie pretensje że wybrałem Samsunga.
05-04-2023 05:03 PM — edytowano 05-04-2023 05:12 PM
Mam dobrą wiadomość dla wszystkich którym brakuje kanałów 4K w serwisie canal + online. Przed chwilą otrzymałem emaila od pomocy technicznej o następującej treści :
Dzień dobry! Błąd jest znany i pracujemy nad jego rozwiązaniem. Kanały można włączyć z poziomu odtwarzanych programów funkcją P+/P-. Przepraszamy za niedogodności. Życzymy miłego oglądania! |
Sprawdzałem powyższą metode i faktycznie działa, poprzez funkcje P+/P- faktycznie można włączyć kanały 4K na telewizorach Samsung. Pozdrawiam serdecznie
05-04-2023 06:32 PM
05-04-2023 06:37 PM
05-04-2023 09:04 PM
Jest jeszcze jeden dość istotny błąd w aplikacji canal plus chodzi o funkcję Multi-live w zakładce ulubione to jest podgląd 4 programów na ekranie. Nikt o tym nie pisze, ale opcja bardzo przydatna do podglądu np. meczów które są nadawane o jednym czasie. Tej funkcji niema a co gorsze wyogóle o tym się nie mówi.
17-04-2023 09:44 PM
18-04-2023 11:28 AM
U mnie na początku obraz strasznie klatkował, długo szukałem przyczyny i okazało sie że dopiero zresetowanie routera do ustawień fabrycznych rozwiązało problem. Aplikacja c+ też ma czasami tendencje do zawieszania sie (brak obrazu) często na takie przypadłości działa zresetowanie telewizora (trzeba przytrzymać przycisk włączania na pilocie kilka sekund, telewizor powinien sie wyłączyć i włączyć na nowo)