Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Canal plus online na TV Samsung

(Temat utworzony: 25-04-2022 10:49 AM)
70844 Wyświetlenia
Members_HbC9Tcv
First Poster
Opcje

Czy ma ktoś  problemy z źle działającą aplikacją canal plus online na tv - obraz zatrzymuje się po jakimś czasie a aplikacja sama też słabo się wczytuje w czasie działania .

157 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_HbC9Tcv Jak nie robiłeś resetu TV czy Smart HUB to możesz to wykonać. Dopisz model swojego TV.

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/how-to-troubleshoot-apps-that-are-not-working-on-t...

Jeśli chodzi o wymagania Internetu to przy materiałach UHD to 25 Mbps 

https://pl.canalplus.com/pomoc/wymagania-techniczne.

Jeszcze jedna opcja resetu

Masz poniżej instrukcje jak przywróci TV do ustawień fabrycznych i zapoznaj się z Ważne.

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.

Members_gzB6o2S
First Poster
Opcje

Dokładnie mam identyczny problem. Samsung tak już niestety ma. Na szczęście mam nvidię i tam wszystko śmiga. Reset do ustawień fabrycznych ? "Genialna" porada !!!!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_gzB6o2S  Takie problemy nie są po stronie samego TV a tylko aplikacji czy dostawcy Internetu. Kiedyś miałem problem z jedna aplikacją która nie działa na Internecie VDSL od Orange ale już taki problem z tą aplikacją nie było problemu na Internet mobilny światłowód czy od UPC.

Members_gzB6o2S
First Poster
Opcje

Możliwe, że jest tak jak piszesz.. jednak porada do ustawień fabrycznych to porada ostateczna. Często jest tak, że wystarczy usunąć jakąś mniej potrzebną apkę i to może pomóc. Człowiek pyta czy ktoś ma podobny problem i szuka łatwego rozwiązania bazując na ewentualnym doświadczeniu innych. Doskonale wiem ile czasu i zdrowia poświęciłem na ustawianiu tv . Moja porada brzmi - nie przywracaj do ustawień fabrycznych, szukaj innego rozwiązania. Oczywiście jeżeli nie ustawiałeś pod siebie telewizora i masz to gdzieś - ustawienia fabryczne są prostym i najszybszym rozwiązaniem (tylko gwarancji rozwiązania nie daje żadnej)

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_gzB6o2S  Czy dokładnie przeczytałeś co napisałem wcześniej i co jest napisane w pierwszym linku? Jakie są opcje resetu pierwszy prądowy  (nie resetuje ustawień) drugi z poziomy menu TV (resetuje ustawienia) oraz Reset flash (resetuje TV do zera jak nie mamy możliwości  zrobienia z poziomu TV)

Members_gzB6o2S
First Poster
Opcje

Zrozumiałbym gdybyś napisał: Spotkałem się z tym problemem I jedynym rozwiązaniem jest reset tv do tzw zera. Przy tego typu poradach pisz jakie będą związane z takim działaniem "kłopoty" ... tylko tyle. Jak nie znasz rozwiązania to nie pisz. Można również usunąć C+ i człowiek nie będzie miał kłopotu. Można tak w nieskończoność... z komputerami...z telefonami ... bez gier i aplikacji działają super - tylko PO CO!!!! Koniecznie należy szukać innych rozwiązań i się nimi dzielić.

Na dzień dzisiejszy co nie pomogło:

- reset prądowy routera

- reset prądowy tv

- zmiana połączenia z kabla na wifi

- usunięcie kilku zbędnych aplikacji

Szukam dalej...jak mam czas ... nvidia tv działa więc mobilizacja nie wielka:):)

Jak znajdę rozwiązanie to się nim napewno podzielę.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Firma Samsung nie gwarantuj prawidłowego działania aplikacji nawet tych fabrycznie zainstalowanych tym bardziej doinstalowanych. Gdzież jest taki zapis w instrukcji obsługi a poza tym pracowałem w serwisie Samsunga i wiem o tym dobrze nie jeden klient otrzymywał odpowiednie pismo.

MatiW
Pathfinder
Opcje

@Members_gzB6o2S a próbowałeś sprawdzić z całkiem inną siecią, np. udostępniając internet z danych komórkowych na telewizor w ramach testu?

Mourning
Pioneer
Opcje
To raczej nie wina telewizora i sieci. Mam tv Philipsa i ten sam problem po aktualizacji aplikacji. Poprzednio też był dość znany problem z błędem, który się pojawiał w aplikacji na tv i zajęło im kilka tygodni aby naprawić błąd. Było dobrze aż do ostatniej aktualizacji. Aplikacja znowu się zawiesza ale tym razem nie pokazuje żadnego błędu.