25-04-2022 10:49 AM
Czy ma ktoś problemy z źle działającą aplikacją canal plus online na tv - obraz zatrzymuje się po jakimś czasie a aplikacja sama też słabo się wczytuje w czasie działania .
25-04-2022 11:54 AM
@Members_HbC9Tcv Jak nie robiłeś resetu TV czy Smart HUB to możesz to wykonać. Dopisz model swojego TV.
Jeśli chodzi o wymagania Internetu to przy materiałach UHD to 25 Mbps
https://pl.canalplus.com/pomoc/wymagania-techniczne.
Jeszcze jedna opcja resetu
Masz poniżej instrukcje jak przywróci TV do ustawień fabrycznych i zapoznaj się z Ważne.
Reset flash:
Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.
26-04-2022 09:56 PM
Dokładnie mam identyczny problem. Samsung tak już niestety ma. Na szczęście mam nvidię i tam wszystko śmiga. Reset do ustawień fabrycznych ? "Genialna" porada !!!!
26-04-2022 10:58 PM
@Members_gzB6o2S Takie problemy nie są po stronie samego TV a tylko aplikacji czy dostawcy Internetu. Kiedyś miałem problem z jedna aplikacją która nie działa na Internecie VDSL od Orange ale już taki problem z tą aplikacją nie było problemu na Internet mobilny światłowód czy od UPC.
26-04-2022 11:20 PM
Możliwe, że jest tak jak piszesz.. jednak porada do ustawień fabrycznych to porada ostateczna. Często jest tak, że wystarczy usunąć jakąś mniej potrzebną apkę i to może pomóc. Człowiek pyta czy ktoś ma podobny problem i szuka łatwego rozwiązania bazując na ewentualnym doświadczeniu innych. Doskonale wiem ile czasu i zdrowia poświęciłem na ustawianiu tv . Moja porada brzmi - nie przywracaj do ustawień fabrycznych, szukaj innego rozwiązania. Oczywiście jeżeli nie ustawiałeś pod siebie telewizora i masz to gdzieś - ustawienia fabryczne są prostym i najszybszym rozwiązaniem (tylko gwarancji rozwiązania nie daje żadnej)
26-04-2022 11:43 PM
@Members_gzB6o2S Czy dokładnie przeczytałeś co napisałem wcześniej i co jest napisane w pierwszym linku? Jakie są opcje resetu pierwszy prądowy (nie resetuje ustawień) drugi z poziomy menu TV (resetuje ustawienia) oraz Reset flash (resetuje TV do zera jak nie mamy możliwości zrobienia z poziomu TV)
27-04-2022 12:30 AM
Zrozumiałbym gdybyś napisał: Spotkałem się z tym problemem I jedynym rozwiązaniem jest reset tv do tzw zera. Przy tego typu poradach pisz jakie będą związane z takim działaniem "kłopoty" ... tylko tyle. Jak nie znasz rozwiązania to nie pisz. Można również usunąć C+ i człowiek nie będzie miał kłopotu. Można tak w nieskończoność... z komputerami...z telefonami ... bez gier i aplikacji działają super - tylko PO CO!!!! Koniecznie należy szukać innych rozwiązań i się nimi dzielić.
Na dzień dzisiejszy co nie pomogło:
- reset prądowy routera
- reset prądowy tv
- zmiana połączenia z kabla na wifi
- usunięcie kilku zbędnych aplikacji
Szukam dalej...jak mam czas ... nvidia tv działa więc mobilizacja nie wielka:):)
Jak znajdę rozwiązanie to się nim napewno podzielę.
27-04-2022 12:47 AM
Firma Samsung nie gwarantuj prawidłowego działania aplikacji nawet tych fabrycznie zainstalowanych tym bardziej doinstalowanych. Gdzież jest taki zapis w instrukcji obsługi a poza tym pracowałem w serwisie Samsunga i wiem o tym dobrze nie jeden klient otrzymywał odpowiednie pismo.
27-04-2022 02:16 PM
@Members_gzB6o2S a próbowałeś sprawdzić z całkiem inną siecią, np. udostępniając internet z danych komórkowych na telewizor w ramach testu?
29-04-2022 09:44 PM