Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Informacje o telefonie po numerze imei

(Temat utworzony: 03-06-2018 08:50 AM)
36940 Wyświetlenia
konradf
Apprentice
Opcje

Cześć. Pytanie jak mogę dowiedzieć się po numerze imei czy telefon jest na gwarancji. Problem polega na tym, że musze mieć informacje w niedzielę gdy telefoniczny serwis Samsunga jest nieczynny.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@magdaskarTo nie serwis decyduje przyjęcie sprzętu do naprawy a Samsung bez wymaganych dokumentów. Masz pytania zadzwoń na infolinie tel 607 93 33 lub przez email

0 Like
magdaskar
Apprentice
Opcje

Bez sensu jest kontaktowanie się z producentem skoro i tak to robi serwis jeżeli ma jakieś wątpliwości. 

Zamawiasz darmowego kuriera i wysyłasz sprzęt. Serwis potem się kontaktuje z Tobą gdyby np było brak dowodu zakupu lub gdyby cokolwiek się nie zgadzało. Jeżeli dobrze opiszesz że tel wygrałeś np u siebie w firmie to wtedy nakieruja Cię co masz zrobić. Czasami po prostu sprawdzają w systemie czy tel jest na gwarancji albo właśnie sami kontaktują się się z producentem. 

0 Like
magdaskar
Apprentice
Opcje

Jedynie gdy w serwisie sprawdza tel i uznają że gwarancja minęła wtedy ewentualnie będziesz potrzebował dodowu zakupu o ile też od daty zakupu nie minęło 2 lata. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@magdaskar a jak serwis sprawdzi, ze minął okres gwarancyjny bez dokumentu potwierdzającego datę nabycia urządzenia. Wszak gwarancja liczona jest od daty zakupu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@magdaskarSzybkie pytanie czy juz tak oddawałeś telefon do naprawy w ten sposób ?

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@magdaskar,

Masz rację, że po numerze seryjnym serwis może odczytać, kiedy urządzenie zostało wyprodukowane. Po takiej weryfikacji serwis może podjąć decyzję o jednorazowej naprawie. Nie jest to jednak naprawa w ramach gwarancji, ponieważ tak jak wspomniałem we wcześniejszym poście nie obowiązują zapisy karty gwarancyjnej, czyli między innymi:
1. Naprawa może trwać dłużej niż 14 dni.

2. Użytkownikowi nie przysługuje prawo do wymiany produktu.

3. Serwis może odmówić naprawy np. z uwagi na brak części. 

Dodatkowo, jeśli klient stwierdzi, że wygrał urządzenie, serwis powinien poprosić o dokument przekazania nagrody (o którym również wspomniałem w poprzednim poście). Gdy klient takiego dokumentu nie przedstawi, serwis wraca do pierwszego wariantu, czyli jednorazowej naprawy bez dokumentu zakupu.

FaoT
Pathfinder
Opcje
Cześć, kiedyś samsung miał stronę na której wpisywało się imei telefonu i weryfikował czy z oficjalnej dystrybucji czy z legalnego źródła już nie pamiętam dokładnie. Ta strona jeszcze istnieje? 
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Możesz sprawdzić na www.imei.info lub www.imei24.com
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@FaoT  Kiedyś była taka strona obecnie już jej nie ma. Kiedyś nawet podawałem link do tej strony.

https://www.samsung.com/pl/search/?searchvalue=imei

Teraz musisz się kontaktować z infolinią Samsung.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

FaoT
Pathfinder
Opcje
Dzięki 👍
0 Like