Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Informacje o telefonie po numerze imei

(Temat utworzony: 03-06-2018 08:50 AM)
36928 Wyświetlenia
konradf
Apprentice
Opcje

Cześć. Pytanie jak mogę dowiedzieć się po numerze imei czy telefon jest na gwarancji. Problem polega na tym, że musze mieć informacje w niedzielę gdy telefoniczny serwis Samsunga jest nieczynny.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Damian K
Hotshot
Opcje

@konradf

Kontakt z infolinią Samsung nic by tu nie zmienił - po numerze IMEI nie sprawdzisz, czy urządzenie jest na gwarancji. Okres gwarancyjny liczony jest od daty zakupu i są to 24 miesiące gwarancji producenta.

Biorąc pod uwagę fakt, że S7 jest dostępny na rynku od 11.03.2016, jest spora szansa na to, że gwarancja jeszcze obowiązuje.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
44 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Damian K
Hotshot
Opcje

@konradf

Kontakt z infolinią Samsung nic by tu nie zmienił - po numerze IMEI nie sprawdzisz, czy urządzenie jest na gwarancji. Okres gwarancyjny liczony jest od daty zakupu i są to 24 miesiące gwarancji producenta.

Biorąc pod uwagę fakt, że S7 jest dostępny na rynku od 11.03.2016, jest spora szansa na to, że gwarancja jeszcze obowiązuje.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
DeMajkel
Explorer
Opcje
Co w sytuacji kiedy otrzymalo sie telefon w formie bonusu w firmie za donre wyniki i nie posiadam dowodu zakupu ani kopii protokołu przekazania, w firmie nie pracuje od roku ... A po ostatniej aktualizacji wywaliło mi martwe piksele 1px x 100% height po prawej stronie ekranu. Bug nie wpływa na pracę urządzenia ale irytuje .... zauważyłem też za na 8.0 Aparat w trybie profesjonalnym uruchamia się jako czarny ekran i wyłącz A się... tak samo w przypadku próby wejścia w ustawienia aparatu.
Just Majkel
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co do apartu to spróbuj wykonać czyszczenie pamieci danych apartu, wipe cache partition z poziomu recovery lub w ostateczności factory reset.
Co do reszty, to niestety musisz zwrócić się do firmy o udostępnienie dokumentów potwierdzających zakup.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
magdaskar
Apprentice
Opcje

Gwarancja jest sprawdzana po numerze seryjnym -sn. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@magdaskar a jak ma to sprawdzić serwis? Będzie wysyłał zapytania do wszystkich firm prowadzących sprzedaż, kiedy zostało sprzedane urządzenie o danym numerze fabrycznym? :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
magdaskar
Apprentice
Opcje

To zależy też czy tel jest brandowany.  Najlepiej jest wysłać wiadomość do serwisu i powiedzieć że tel wygrałeś w konkursie lub nie możesz znaleźć paragonu i czy zostanie obsluzony gwarancyjnie. 

0 Like
magdaskar
Apprentice
Opcje

Serwis ma odpowiednią stronę na której sprawdza czy tel łapie się jeszcze na gwarancji. 

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@magdaskar,

Nie wprowadzaj użytkowników w błąd. Aby telefon wygrany w konkursie mógł zostać naprawiony w ramach gwarancji, klient powinien przedstawić dowód przekazania nagrody, na którym są dane urządzenia wraz z pieczątką firmy wydającej nagrodę.

Odnośnie do naprawy bez dokumentu zakupu - faktycznie taka usługa jest możliwa do przeprowadzenia jednorazowo, jednak nie jest to naprawa w ramach gwarancji, ponieważ nie obowiązują warunki zapisane w karcie gwarancyjnej. Serwis decyduje o przyjęciu urządzenia po weryfikacji, czy telefon pochodzi z dystrybucji na rynek Polski, czy to pierwsza naprawa bez dokumentów i czy usterka wynika z wady własnej produktu.

magdaskar
Apprentice
Opcje

W błąd wprowadza ten co pisze że gwarancję sprawdza się po imei.  Tak jak napisałam wystarczy napisać do serwisu z zapytaniem o obsługę tel bez dowodu zakupu. Podaje się imei i SN. Mają bazę w której sprawdza co się z tel działo wcześniej. 

Dodatkowo w numerze seryjnym są zawarte dane takie jak data produkcji. Często niektóre serwisy po tym właśnie numerze stwierdzają czy tel jest na gwarancji czy nie.

0 Like