Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Tab s4 problem z wifi

(Temat utworzony: 03-06-2019 04:35 PM)
932 Wyświetlenia
Migotek
Explorer
Opcje

Witam

Mam problem z moim tabletem galaxy tab s4. Jako jedyne urządzenie w domu ma on problemy ze stabilnością połączenia wifi. Nie wiem od czego to zależy ale czasami przez kilkanaście minut jest spokój a czasami normalnie nie da się  korzystac bo co nie wpisze strony to zrywa połączenie i mruga  ikonka wifi. 

Robiłem już wszystko co się da :

Wipe cache

Wszystkie możliwe resety 

Stale ip

Zmiana routera -ale na taki sam Tyle że inny egzemplarz 

Update do pie 9.0

Zmiany ustawień routera z kanałami i szerokosciami 

Tak jak pisałem czasami jest ok przez trochę a czasami nie dam rady nawet filmu obejrzeć. Co dziwne jak robię hot spot z telefonu to problemu nie ma. Być może moja karta wifi w tablecie nie umie sobie radzić z szybkim łączem i jest wadliwa?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Migotek  Ten Tp-link ma LAN 100 Mb więc nie osiągniesz zawiele co masz teraz. Do prawidłowego działania wymagany jest router z LAN 1GB.

0 Like
Migotek
Explorer
Opcje

To taki właśnie chce kupić. Teraz jak wróciłem z pracy dostalem nagle powiadomienia np, z olx z rana. Doslownie dzieje się to jak podniosą fizycznie urządzenie. To normalne? To wygląda jakby wifi po czasie usypialo się 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Migotek  Taki router Ci wystarczy https://www.asus.com/pl/Networking/RT-AC58U/ co do tabletu jest to normalne jak go odblokowujesz też zależy jak masz ustawione ustawienie WIFI .

0 Like
Migotek
Explorer
Opcje

No wlasnie kiedys bylo to do ustawienia teraz nie ma. O jakie ustawienia Ci chodzi ?

Zamówiłem ten router Tyle że wersje a1300g plus czyli to samo :smiling-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Migotek  Chodzi mi o ustawienia zaawansowane sieci WIFI w tablecie. Taki router zamówiłeś ?

https://www.asus.com/pl/Networking/RT-AC1300G-PLUS/

0 Like
Migotek
Explorer
Opcje

Tak. Dokładnie taki. Ponoć nowszy wersja ac58u. W ustawieniach nie ma już nic na temat podtrzymywania wifi jak kiedyś było. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Migotek  Jaki masz model tableta? I jaki Android ?

0 Like
Migotek
Explorer
Opcje

Tab s4 t835, android 9.0

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Migotek  W tym Androidzie Pie już wiele zostało usuniete jak było na Oreo.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@vdsl2 @Migotek potwierdzam, w najnowszych wersjach android 9.0 nie ma funkcji podtrzymywania łączności via WiFi.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.